Kokios populiariausios automobilių spalvos?

Pilka, juoda ir balta spalvos yra pačios populiariausios automobilių spalvos pasaulyje. Po jų seka pilka, mėlyna, raudona, ruda, žalia ir geltona. Geltonos spalvos automobilių pasaulyje yra tik vienas procentas.

Populiariausių automobilių spalvų reitingą kasmet skelbia kompanija „DuPont“, skelbia autobild.lt.

Populiariausių automobilių spalvų „Top 10“:

1. Sidabrinė 25 procentai
2. Juoda 23 procentai
3. Balta 16 procentų
4. Pilka 13 procentų
5. Mėlyna 9 procentai
6. Raudona 8 procentai
7. Ruda 4 procentai
8. Žalia 1 procentas
9. Geltona/auksinė 1 procentas
10. Kitos <1 procentas

„DuPont“ pranešime teigiama, kad Šiaurės Amerikoje populiariausia spalva yra balta, o juoda ir sidabrinė pagal perkamų automobilių populiarumą atitinkamai yra antroje ir trečioje vietoje. Balta spalva dažyti automobiliai Amerikoje populiariausi jau tris metus iš eilės. Juodos spalvos populiarumas nuo 2005-ųjų metų išaugo 6 procentais.

Europoje pirmąją vietą spalvų reitinge, aplenkdami sidabrinę spalvą, užima juodos spalvos automobiliai. Sidabrinės spalvos populiarumas Europoje kasmet vis mažėja.   Balta spalva Europos rinkoje dažoma apie 10,2 procento automobilių.
Rusijos automobilių spalvų „top-5“ : pilka, žalia, juoda, mėlyna ir raudona.

Kitose rinkose populiariausios yra balta ir sidabrinė spalvos. Pavyzdžiui, Japonijoje baltų automobilių dalis rinkoje užima 28 procentus, o Kinijoje per 2009-uosius metus daugiausia buvo nupirkta sidabrinės spalvos automobilių (36 procentai).


Šiame straipsnyje: Automobilių spalvosDuPont

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių