Kiek „paklosime“ už automobilių padangų keitimą?

Pernai mažėjusios vidutinės automobilių padangų keitimo kainos šiemet stabilizavosi ir  išliks panašios į praėjusių metų.

„Ogmios prekybos mieste“ įsikūrusio Mašinų kvartalo projektų vadovas Andrius Razmus nurodo, jog šiemet padangų komplekto keitimo kainos svyruos nuo 45 iki 88 Lt, t.y. 11,25-22 Lt už vieną padangą.

„Praėjusių metų pavasarį, lyginant su 2008 m., vidutinė paslaugos kaina mažėjo 10-15 proc., ir  šiemet iš esmės nesikeis. Tačiau vairuotojai visada turi galimybę pasirinkti savo poreikius atitinkantį paslaugos tiekėją – vieniems svarbiau minimali kaina, kitiems – greitis ir komfortas“, - sako A.Razmus.

Mašinų kvartale balandžio 1 d. atidaromo padangų prekybos centro „Egzotika“ savininkas Rokas Lipeikis teigia, esą dygliuotomis padangomis važinėja apie 20 proc. Lietuvos vairuotojų. Likusieji žiemines padangas keičia priklausomai nuo orų, o dėl šiemet užtrukusios žiemos vairuotojai to daryti neskubėjo.

Žiemines padangas specialistai rekomenduoja pasikeisti oro temperatūrai pasiekus 7 laipsnius šilumos. Tuo tarpu Lietuvoje, pasak R.Lipeikio, paprastai padangų keitimo darbymetis prasideda nuo kalendorinės balandžio 1 d. ir trunka apie porą savaičių.

Atidėliojantiems padangų keitimą daugkartinis ralio čempionas R.Lipeikis primena, jog šiltuoju sezonu važinėti žieminėmis padangomis ne tik neekonomiška bet ir nesaugu – jos ne tik greičiau nusidėvi, bet ir jų stabdymo kelias ant sauso asfalto yra ilgesnis.


Šiame straipsnyje: padangos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių