Kelionė tarpmiestiniu autobusu: tualetas skirtas ne visiems

Nuo liepos pradžios įsigaliojusios viešojo transporto reformos sostinėje, jų iniciatorių teigimu, skatins žmones persėsti į viešąjį transportą. Tačiau autobusą pasirinkus ilgai kelionei, pavyzdžiui, iš Vilniaus į Klaipėdą, galima ir nusivilti, rašo portalas delfi.lt.

Daugumoje jų neveikia kondicionieriai, tualetai yra užrakinami, o paklausti apie reklamuojamą belaidį internetą, vairuotojai tik skėsteli rankomis.

Autobusų parkų vadovai teisinasi, kad autobusas nėra viešoji įstaiga, tad tikėtis, kad ten bus įdiegti visi patogumai, beveik neįmanoma.

„Yra tam tikrų autobusų, kur duoda vandens, laikraščių paskaityti, bet tai retenybė. Kadangi iš Klaipėdos į Vilnių važiuodavome bent savaitei, tai daiktų turėdavom nemažai. Kartais tekdavo kuprines ir panašius krepšius vežtis tarp kojų, nes, nežinau, ar visur, bet padarė dabar, kad galima tik vieną krepšį vienam keleiviui įsidėti į bagažinę“, - apie savo patirtį, keliaujant autobusais pasakojo Gintarė Kaminskienė.

Panašia patirtimi dalijosi ir vilnietė Asta. Mergina skundėsi, kad neretai vairuotojai net neleidžia naudotis autobusuose esančiais tualetais.

„Važiavau iš Šiaulių ar į Šiaulius, dabar nebepamenu. Įsinorėjau į tualetą, tačiau ant jo durų buvo parašyta, kad „Tualetas neveikia“. Kadangi autobusas atrodė modernus, nuėjau pas vairuotoją ir paklausiau, ar tai tiesa. Jis pasakė, kad taip ir kad pakentėčiau. Pasakiau, kad negaliu. Autobusas niekur nestojo, tad paklausiau vairuotojo, ką turėčiau daryti? Šis nepatenkintas davė man raktą nuo tualeto. Pastarasis veikė kuo puikiausiai“, - apie vairuotojo gudrybes pasakojo mergina.

 





NAUJAUSI KOMENTARAI

boo

boo portretas
tarybiniais metais nebuvo jokiu wc autobusuose ir sededavom iki stoteles.... o dabar vairuotojai nenori leist nes jiem valytoju tai niekas neduoda :)

lina

lina portretas
Važiavau į Vilnių. Prispyrė. Prašiausi į tualetą,o vairuotojas vis kartojo " pakentėk iki stotelės". Stotelė buvo tik Vilniuje. Antrą kartą tokio košmaro patirti nebenoriu. Autobusu į Vilnių nebevažiuoju.

taip

taip portretas
Taip yra pasitaikę ir turistiniame autobuse. Važiavom be sustojimų, autobuse tualetan neleido, tipo neveikia, o paprašius sustot važiavo dar kokią val, nors degalinių pakeliui buvo ne viena. Atsieit vairuotojui ne laikas poilsiui.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių