Kauno vairuotojai keikia naujus šviesoforus

Pirmadienio vakarą K. Petrausko gatvės ir Vydūno alėjos sankryžoje pradėję veikti nauji šviesoforai erzina vairuotojus.

„Rytinio piko metu Vydūno alėjoje kyla kamščiai, nes šviesoforai nevienodai sureguliuoti. Važiuojantiems K. Petrausko gatve žalias signalas dega dukart ilgiau nei Vydūno alėjoje laukiantiems vairuotojams“, – portalui kaunodiena.lt skundėsi vairuotojas Tomas.

Žurnalistai, nuvykę pažiūrėti, patys įsitikino, kad šviesoforai veikia netinkamai. Važiuojant iš Vydūno al. žalias šviesoforo signalas dega 15 sekundžių, o vairuotojams, važiuojantiems K. Petrausko gatve, – 30 sekundžių.

„Apie šią problemą tikrai žinau, todėl artimiausiu metu šviesoforai bus iš naujo sureguliuoti, kad Vydūno alėjoje nesusidarytų tokios didelės spūstys“, – žadėjo Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Vairuotojų šioje sankryžoje laukia ir daugiau išbandymų. Rekonstrukcijos metu K. Petrausko gatvės atkarpa buvo praplatinta iki trijų eismo juostų. Anksčiau iš pirmos juostos buvo galima važiuoti ir tiesiai, ir sukti į dešinę. Šiuo metu galima sukti tik į dešinę.

Tačiau kyla klausimas, kaip pasukti į dešinę nepažeidžiant taisyklių, jeigu pirmąją eismo juostą dienos metu okupuoja darbininkai ir jų technika. Teisinamasi, kad kol kas situacijos neįmanoma pakeisti, nes šioje vietoje dar nebaigti darbai.

Vairuotojams nepatogumų kyla ir dėl to, kad nuo šiol iš Radastų gatvės nebegalima važiuoti tiesiai į Vydūno alėją, leidžiama tik sukti į dešinę.

„Norint iš Radastų gatvės patekti į Vydūno alėją reikės važinėti aplinkiniais keliukais, šunkeliukais“, – pyko kitas kaunietis.

G. Degutis teisinosi, kad senoji tvarka pakeista dėl eismo saugumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
visas miestas žino, kad šviesoforai nesureguliuoti, ne tik degutis. bet tik anas gali duoti nurodymą sureguliuoti. bet ar nori?

kaunietis

kaunietis portretas
Su sviesoforais ir eismo kryptimis ten buvo viskas dar pakenciama. Reikejo palikti senaja tvarka ar kokia ji ten buvo (laiko periodai), vyduno alejos zalias signalas piko metu turi buti lygus petrausko gatves zalio signalo ilgiui, netgi gal ilgesnis. Cia reiktu labai paprasto tyrimo ir viskas butu aisku

h20

h20 portretas
tuo paciu dar pareguliuokite ir sviesofora prie sankryzos Vytauto pr/Laisves al. nesveikai ilgai laukti reikia pesciajam... lauki, lauki kol uzsidegs zalia...ir nusibosta... ansciau taip nebuvo...
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių