Kartingo žiema. II etapas

Šeštadienį Aukštadvario kartodrome įvyko Lietuvos kartingo federacijos rengiamo „Žiemos taurės" turnyro, kurį sudaro penki etapai, antrosios lenktynės. Skirtingai nuo pirmojo, lietaus permerkto etapo, šįkart 35 startavęs sportininkai rungėsi tikrai žiemiškomis sąlygomis.

125 kub.cm. darbo tūrio variklius turinčių kartų klasės be pavarų dėžių abu važiavimus laimėjo Ignas Gelžinis, aplenkęs ir šiais metais sėkmingai „Porsche Carrera Cup Scandinavia" lenktynėse startavusį vyresnįjį brolį Joną. Nors ir pirmajame, ir antrajame važiavimuose I.Gelžinį buvo aplenkę keli varžovai, tačiau Ignas abu kartus finišo liniją kirto pirmas ir surinko maksimalų 50 taškų kraitį. 

Antrąją-trečiąją vietas pasidalijo du Panevėžio rajono MKSC sportininkai Dainius Meilūnas ir Osvaldas Glebavičius, pelnę po 29 taškus. 

Šios klasės kartų su pavarų dėžėmis antrojo etapo lenktynes Aukštadvaryje laimėjo „Autorojaus" sportininkas Laurynas Fedotovas, irgi pirmas kirtęs abiejų važiavimų finišo liniją ir pelnęs 50 taškų. 

Jis aplenkė komandos draugą Matą Kiznį (40 taškų) ir trečioje vietoje likusį RKV sporto klubo atstovą Vitalijų Gudzenką, iškovusį 29 taškus.

Ne mažiau atkakli ir permaininga kova vyko ir „Honda" bei „Raket mini" klasėse. Pastarojoje sėkmė lydėjo LMITKC (Lietuvos moksleivių informavimo ir techninės kūrybos centro) sportininką Simą Tankevičių, kuris pirmą važiavimą baigė antras, o antrąjį - pirmas ir surinko 45 taškus. Jo komandos draugas Tomas Aniūnas su 34 taškais liko antras, o ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio užkopė „MS Kart" atstovas Lukas Stanevičius, iš Aukštadvario išsivežęs 30 taškų. 

Tarp „Honda" klasės sportininkų per abu važiavimus lyderiai ir pagrindiniai pretendentai į prizininkus keitėsi kone kiekviename rate. Negana to, jų galutinę rikiuotę teisėjams teko koreguoti net ir po finišo. 

Pirmąjį važiavimą baigęs antras LMITKC atstovas Titas Bučelis troško jei ne pagerinti šį pasiekimą, tai bent išsaugoti prizinę poziciją. Todėl išslydęs iš slidžios trasos jis ją sutrumpino ir taip aplenkė kelis varžovus ne trasoje. Teisėjai neliko nepastebėję šio neleistino manevro ir kadangi Titas nesugrąžino varžovams iš jų atkovotų pozicijų, sportininko antrojo važiavimo rezultatas buvo anuliuotas.

Sėkmė šioje klasėje lydėjo LMITKC sportininką Rytį Reinį, pelniusį 36 taškus. Po 32 taškus surinko Kartingo sporto centro lenktynininkas Justas Misevičius ir LMITKC atstovas Maksimas Bykovas, o 30 taškų - pastarojo bendraklubis Edvardas Vyšniauskas. 

Tarp komandų antrojo „Žiemos taurės" etapo lenktynes laimėjo LMITKC, kurios lenktynininkai savo taupyklę Aukštadvaryje papildė dar 99 taškais.

Antroje vietoje liko „MS Kart" (57 taškai), o trečioji pozicija pripažinta net dviems komandoms - „Juta Racing" ir „Autorojus", surinkusioms po 50 taškų.

Trečiojo etapo lenktynės vyks jau 2009 metais, sausio 10-ąją Vilniuje. 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių