Karas dėl viešojo transporto maršrutų įsibėgėja

Sąmyšį Vilniaus viešojo transporto susisiekimo sistemoje sukėlę savivaldybės valdininkai po truputį baigia taisyti savo klaidas. Tuo tarpu maršrutinių taksi vežėjai rankų nenuleidžia ir prašo skelbti konkursą.

Perkūnkiemio mikrorajoną nuo miesto susisiekimo sistemos atkirtusi Vilniaus savivaldybės suskubo savo klaidą ištaisyti. Valdininkai pranešė, kad Atsižvelgiant į Tarandės, Perkūnkiemio, Fabijoniškių mikrorajonų gyventojų  prašymus, nuo 2012 m. kovo 17 d. keičiama 52A maršruto „Pašilaičiai–Tarandė“ autobusų trasa ir koreguojamas tvarkaraštis.

„Gyventojų patogumui šio maršruto trasa pratęsiama iki Lukiškių aikštės. Autobusai važiuos Putiniškių g., Tarandės g., Ukmergės g., Konstitucijos pr., Kalvarijų g., Goštauto g. iki Lukiškių g. Ta pačia trasa autobusai važiuos ir į Tarandę“, - skelbia savivaldybė.

Būtent to labiausiai ir prašė kelias savaites tulžį lieję miesto gyventojai.

Tokiais būdais savivaldybės valdininkai tikriausiai pamažu nuramins pasipiktinusiu vilniečius, tačiau ne mikroautobusų transportu užsiimančius verslininkus ir juos ginančią asociaciją.

Ši vakar žiniasklaidos priemonėms, savivaldybei, Seimui, Konkurencijos tarybai ir Vyriausybei išplatino laišką, kuriame teigia prašanti savivaldybės iš naujo organizuoti mikroautobusų įmonių konkursą.

„Savivaldybė skelbė konkursą vežėjui parinkti pažeisdama galiojančius įstatymus. Manome, taip buvo pasielgta turint tikslą, kad nei vienas privatus vežėjas nedalyvautų paskelbtame konkurse. Šiuo atveju akivaizdu tai, kad vežėjui, kurio maršrutai tenkino keleivių interesus, sutartis pasibaigė, o skelbtas konkursas neįvyko“, - pranešime teigia Vilniaus miesto vežėjų asociacijos prezidentas Saulius Matulionis.

Jis miesto vadovų reikalauja pakartotinai skelbti konkursą vežėjui parinkti arba tęsti sutartį su vežėjus, aptarnavusiu.

Primename, kad Vilniuje nuo kovo 1 d. pasikeitė 62-as, 4-as ir 2-as mikroautobusų maršrutai. Jie keitėsi esą dėl to, kad mikroautobusai, kursuojantys Konstitucijos, Kalvarijų gatvėmis, Žaliuoju tiltu iki centro, savo maršrutais per daug apkrauna minimas gatves.

Dėl šių pakitimų sostinėje kilo gyventojų pasipiktinimas. Jie miesto vadovus užvertė klausimais dėl panaikintų maršrutų, nes iš gyventojų buvo atimta galimybė nepersėdus pasiekti savo darbo vietą.

Savo klaidą supratę valdininkai dar bandė pasitaisyti vietoj „mikriukų“ paleisdami naujus autobusus, tačiau gyventojų tai netenkino, nes maršrutai nėra identiški.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių