Istoriniai „Toyota" nuostoliai

Dėl drastiškai smukusių naujų modelių pardavimo apimčių ir itin aukšto jenos kurso, didžiausio automobilių gamintojo pasaulyje titulą šiais metais iškovojusi „Toyota" 2008-uosius gali baigti nuostolingai.

Jei pesimistinės prognozės pasitvirtins, tai bus pirmoji Japonijos pramonės milžino finansinė nesėkmė, vertinant pagrindinės veiklos rezultatus, per visą kompanijos istoriją. Lig šiol „Toyota" nuostolingai buvo dirbusi tik vieną 1950-ųjų ketvirtį - visą kitą laiką per 71-erių metų istoriją kompanija veikė pavydėtinai sėkmingai ir pelningai.

Tačiau prasidėjus recesijai „Toyota" pardavimai smuko visose svarbiausiose rinkose  (vien tik JAV lapkritį parduota beveik 34 porc. mažiau šios markės automobilių), o finansinių rezultatų prognozės buvo pakoreguotos neigiama linkme.

Bendrovės prezidentas Katsuaki Watanabe pranešė, kad „Toyota" tikisi per šiuos metus būti pardavusi 8,96 mln. automobilių. Tai yra 4 proc. mažiau nei praėjusiais metais. Kompanijos atstovai prognozuoja, kad šiais metais iš savo pagrindinės veiklos patirs 150 mlrd. jenų(1,1 mlrd. svarų) nuostolių.

Kitaip nei ankstesniais metais, „Toyota" nepaskelbė jokių  tikslų, keliamų 2009-aisiais. 


Šiame straipsnyje: Toyota nuostolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių