Iššūkis nelegalams

 

Nelegalus importas - tai didėjanti padangų verslo problema, kurios esmė - įstatymais numatytų teisių ir vairuotojų bei keleivių saugumo ignoravimas. „Goodyear Dunlop"  rengiasi imtis rimtų veiksmų prieš prekybininkus, tarpininkus ir didmenininkus, kurie nelegaliai importuoja „Goodyear Dunlop" produktus pardavimui Europoje. Jau sudaryta ekspertų grupė, kuri fiksuoja prekybą padangomis, kuri pažeidžia bendrovės verslo teises.

Nelegaliai lygiagrečiai importuojama prekė - tai produktas, kuris gali ir nepažeisti jokių įstatymų ir teisių šalyje, iš kurios jis yra eksportuojamas, tačiau importuojant jį į ES pažeidžiamos teisės į prekės ženklą, dizainą, patentą arba sulaužomi kiti galiojantys įstatymai, pavyzdžiui, ES įstatymai, apibrėžiantys konkurenciją.

„Jei Lietuvos prekybininkams už labai žemą kainą siūlomos padangos iš valstybės, esančios už Europos ribų, gali būti tikėtina, kad šios prekės iš tiesų turi „Goodyear" arba „Dunlop" prekės ženklus, tačiau labai gali būti, kad jas parduodanti bendrovė neturi teisės prekiauti jomis mūsų rinkose. Dar svarbiau tai, kad norime užtikrinti savo klientų saugumą, nes siūlomos padangos gali neatitikti specifinių Europos reikalavimų ir todėl gali būti netinkamos Europos klimatui ir keliams", - dėstė „Goodyear Dunlop Nordic" generalinis direktorius Dario Vicario.

Bendrovė sudarė regionų teisės ekspertų grupę, kuri Lietuvoje ir kitose Europos valstybėse stebės rinkos operacijas, susijusias su „Goodyear Dunlop" kontroliuojamais prekių ženklais „Goodyear", „Dunlop", „Fulda", „Sava" ir „Debica". Kai tik bus surinkta pakankamai įrodymų, bendrovė imsis juridinių veiksmų, kurių padariniai gali būti reikalavimas nelegaliu padangų importu užsiimančiai bendrovei padengti nuostolius, sunaikinti atsargas, atskleisti atitinkamos prekės tiekimo grandinę ir nustoti prekiauti nelegaliai importuotomis prekėmis.

„Mes parodome rinkai, kad labai rimtai žiūrime į savo išimtinių teisių gynimą. Kai tik turėsime galimybę, imsimės veiksmų, kokių prireiks apsaugoti mūsų prekės ženklui ir sustabdyti prekybai nelegaliai importuotomis prekėmis. Prekybininkai, tarpininkai ir didmenininkai, kurie mėgina elgtis neteisėtai turi žinoti, kad mes energingai ginsime savo verslo teises," - sakė D.Vicario.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių