Išrinktas geriausias vairuotojas

Savaitgalį sostinėje baigėsi konkursas „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2008". Nugalėtoju tapo 29 metų klaipėdietis Artūras Vismanas.
Pirmasis tradicinio konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas" atrankinis etapas šiemet spalio 11 dieną startavo Alytuje. Dar du etapai vėliau buvo surengti Klaipėdoje ir Vilniuje. Kiekviename jų dalyviai turėjo įveikti 30-ies klausimų teorinį testą apie kelių eismo taisykles, techniką, automobilių istoriją. Tiksliausiai atsakiusieji į klausimus sėdo prie „Renault" automobilių vairų ir varžėsi figūrinio vairavimo rungtyse. Iš kiekvieno atrankinio etapo į finalą patekdavo tik septyni geriausieji.
Į finalinį etapą Vilniuje, bendrovėje „Lautra Motors" susirinko 20 rimčiausių pretendentų. Konkurso organizatoriai iš žurnalo „Keturi ratai" jiems paruošė originalias rungtis. Reikėjo ne tik vairuoti automobilius, tačiau ir suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiam, surasti keliolika automobilyje „Renault Grand Scenic" esančių daiktadėžių.
Taip pat reikėjo sugebėti pakeisti „Renault Megane" posūkio lemputę. Tik retas žinojo, kad lemputę reikia keisti neatidarinėjant variklio gaubto, o suradus posparnyje esančią specialią angą. Pastarosios rungtys buvo gana sudėtingos ir toli gražu ne visiems jas pavyko sėkmingai įveikti. Konkurso metu buvo nustatomas dalyvių reakcijos greitis ir už tai taip pat skiriami vertinimo balai.
Atsisėdus prie „Renault Kangoo" ir „Renault Trafic" vairo konkurso dalyviams reikėjo įveikti slalomo rungtis, kuriose geresnius rezultatus lėmė ne greitis, o vairavimo tikslumas - už trasą žyminčių kūgelių nenuvertimą teisėjai skyrė gana žiaurias baudas. Ypač daug pastangų pareikalavo manevravimas ankštoje ir painioje trasoje „Renault Trafic", prie kurio buvo prikabinta priekaba.
Organizatorių nuomone, pretendentai į geriausiojo vairuotojo titulą buvo išmėginti visapusiškai. Titulą laimėjęs klaipėdietis A.Vismanas, kukliai sakė, kad jis laimėjo atsitiktinai, ir kad yra už jį geresnių vairuotojų.
29 metų vyras dirbantis baldų ir statybos bendrovėje konkurse dalyvavo pirmą kartą, iki šiol jis niekada nebuvo dalyvavęs automobilių varžybose. Jam atiteko prizas - pasivažinėjimas automobiliais „Lamborghini Galardo" ir „Porsche 911", kurią įsteigę interneto bendrovė „laisvalaikiodovanos.lt". Į šią kelionę geriausio Lietuvos vairuotojo konkurse triumfavęs klaipėdietis išvyks lapkričio 3 dieną.
Antrąją vietą užėmė 29 metų kaunietis Edvinas Kubiliūnas. Trečiąją prizinę vietą užėmė daugelyje konkursų dalyvavęs vilnietis, 36 metų draudimo specialistas Kęstutis Taškūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių