Į Kauną užsuka vis daugiau turistų, tačiau antplūdžio nematyti

Atvykėlių srautas Kaune nemažėja, o šiųmetis turizmo sezonas nenusileido pernykščiam, rodo Kauno turizmo informacijos centro (TIC) duomenys.

„Jau kelinti metais iš eilės turistų – tiek užsieniečių, tiek ir lietuvių – Kaune nemažėja. Tokių svaigių pakilimų, kaip tuo metu, kai Kauno oro uoste įsikūrė pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“, nėra, tačiau turistų srautai pamažu auga. Įdomu tai, kad platinant informacinius leidinius įvairiomis kalbomis, pirmiausia ištuštėja lietuviškų leidinių skyreliai. Tai, be abejo, rodo, kad Kaune įdomių dalykų randa ne tik užsieniečiai“, – pastebėjo Kauno TIC direktorius Sigitas Sidaravičius.

Jau kelerius metus daugiausia turistų į Kauną atvyksta iš Vokietijos, Suomijos, Rusijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos. Intensyviausias turizmo metas tęsiasi gegužės – rugpjūčio mėnesiais. Iki rugsėjo į Kauno TIC darbuotojus informacijos kreipėsi daugiau nei 127 tūkst. Pernai tuo pačiu metu šis skaičius siekė 126 tūkst.

TIC duomenimis, vienu didžiausių šių metų renginiu Kaune tapo gyvosios istorijos festivalis „Europa. Napoleonas I Kaune. 1812“. Jo metu surengta apie 50 įvairių renginių – koncertų, mugių, žaidimų. Į tris dienas trukusį festivalį atvyko svečių iš Rusijos, Prancūzijos, Čekijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos. Mūšio inscenizaciją Nemuno saloje stebėjo apie 70 tūkst. žmonių.

Pasak Kauno TIC direktoriaus S. Sidaravičiaus, pirmą kartą į Kauną atvykę turistai paprastai renkasi tradicines ekskursijas po Pažaislio architektūrinį ansamblį, Kauno senamiestį. Dar kartą pasisvečiuoti atvykę keliautojai dažniau renkasi temines pramogines ekskursijas „Kauno požemių dvasia“, „Kaunas šypsosi moterims“, ekskursijas su degustacijomis. Kaune vis dažnesnės įvairių šalies miestų moksleivių pažintinės ekskursijos žymių kūrėjų, kultūrininkų paliktais pėdsakais mieste.

Anot S. Sidaravičiaus, Kaune laiką leidžiantys užsieniečiai ir atsitiktinai patenka į miesto renginius, muges, ragauja lietuviško maisto, perka amatininkų dirbinius. Jiems tai palieka gerą įspūdį. Be to, Kauno TIC darbuotojai sulaukia daug klausimų apie kalėdinius renginius, prekybą.

„Kauno oro uoste veikianti pigių skrydžių kompanija kitais metais nutrauks kelis skrydžius į Kauną, tad turistų srautas per šį oro uostą šiek tiek sumažės. Tačiau pasaulyje vis labiau populiarėja kelionės automobiliu. Net organizuojamos didžiulės tarptautinės specializuotos parodos vadinamiesiems kemperiams. Tikimės, kad įsibėgėjanti Kauno kempingų veikla iš dalies kompensuos mažesnius lėktuvu atskrendančių turistų srautus“, – teigė TIC direktorius.

Stiprinant TIC padalinių tinklą, rugsėjo pabaigoje Kauno rotušėje buvo atidarytas dar vienas informacijos punktas. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai – Rotušės aikštėje yra didžiausia ekskursijų ir turistų koncentracija. Pasak S. Sidaravičiaus, turistai nuolat užsuka į informacijos punktus geležinkelio stotyje, oro uoste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senas Kaunietis

senas Kaunietis portretas
Kaunas tegyvuoja amžiams

vvv

vvv portretas
Kol nebus kur nemokamai pasistatyti automobili , niekas nerizikuos i toki miesta vaziuoti

kaunietis

kaunietis portretas
Piligrimamas labai patinka Lietuva ypac Kaunas, taip pat ir Vilnius, aisku, kad srautai tik dides.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių