„Hummer“, virtęs karieta

Niujorko „Central Park“ lankytojai tikriausiai nustebo, išvydę pro šalį arklių tempiamą karietą, perdarytą iš visureigio „Hummer H2“.

Tai – režisieriaus ir menininko Jeremy Deano projektas, kuris teigia kartu su savo kolegomis tokiais kūriniais reaguojantis į dabartinės automobilių rinkos situaciją, tašo technologijos.lt.

Projektas pavadinimu „Back to the Futurama“ skirtas šiuolaikinei vartotojiškai kultūrai ir automobilių pramonės recesijai pabrėžti. Autoriaus teigimu, karietai pagaminti panaudoto „Hummer H2“ kuro sąnaudos – apie 26 l/100 km.

Automobilis dalinai išardytas ir surinktas taip, kad jo konstrukcija primintų arkliais traukiamą karietą. J. Deano teigimu, įkvėpimą jam davė „Hoover Carts“ – transporto priemonės, kurios buvo pasirodžiusios JAV kaimų vietovėse Didžiosios Depresijos metais.

Ketvirtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje įvykusios ekonominės krizės metu kai kurie automobilių savininkai neturėjo pinigų kurui, tad jie tiesiog perpjaudavo automobilius pusiau ir naudodavo šias dalis kaip vežimus, traukiamus arklių.

Šis „Hummer“ projektas yra „savotiškas satyrinis požiūris į tai, kas galėjo atsitikti pastarosios recesijos metu“, komentuoja autorius. Nors jo karieta buvo konstruojama daugiau nei metus, pastaruoju metu ji sulaukė nemažai dėmesio, kadangi „General Motors“ prieš kiek daugiau nei mėnesį paskelbė nutraukianti savo „Hummer“ prekės ženklo vystymą.

Šiuo metu dar vyksta derybos su kai kuriais potencialiais pirkėjais, tačiau jei nepavyks su jais susitarti, „Hummer“ automobiliai bus tiesiog "išleisti į pensiją“. „Mes pataikėme kaip tik laiku“, - džiaugiasi J. Deanas.

Menininko teigimu, „Hummer“ reprezentuoja visa, kas yra blogo vartotojiškoje kultūroje. Nors kai kurie kritikai teigia, jog šiam kūriniui yra toli iki tikro meno, autorius savo darbą jau suplanavęs pademonstruoti keliose parodose, o jei jos bus sėkmingos, apie šį projektą kurs ir dokumentinį filmą. Kaip karieta atrodo gyvai, žiūrėkite vaizdo klipe.



... o viskas prasidėjo nuo ...


Šiame straipsnyje: hummerJeremy Dean

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių