„Honda Insight" - automobilis be dujų išmetino vamzdžio

Daugelį automobilizmo ekspertų nustebimo „Honda" sprendimas Paryžiaus parodoje demonstruojamą antros kartos hibridinę mašiną „Insight" pristatyti kaip koncepcinį modelį. Specialistų teigimu, tradicinio duslintuvo neturintis automobilis yra visiškai perengtas serijinei gamybai. 

Su savo pirmtaku naujais „Honda Insight" yra sunkiai palyginamas. Jei lig šiol gamintas dviduris hibridas negalėjo pasigirti nei dailia išvaizda, nei funkcionalumu, tai naujasis 5 durų hečbekas ne tik siūlo gerokai daugiau erdvės keleiviams bei jų bagažui, bet ir puikiai atrodo.

Hibridinis automobilio jėgos agregatas veikia tokiu pat principu, kaip ir visi modernūs analogai. Benzininio variklio darbas derinamas su elektros motoru, o didelės talpos akumuliatoriai kraunami išnaudojant kinetinę energiją stabdymo metu. „Honda" specialistai teigia, kad pirmosios kartos „Insight" gaminimas ir eksploatacija leido jiems sukaupti solidų žinių bagažą apie hibridines technologijas. Todėl antrosios kartos modelis bus gerokai efektyvesnis ir, kas yra itin svarbu, gerokai pigesnis. Japonų teigimu, „Insight" bus pats pigiausias hibridinis automobilis pasaulyje. Tikslių kainų „Honda" kol kas neskelbia, bet iš viešumo patekusių informacijos nuotrupų galima spėti, kad "Insight"  kainuos apie 18 500 JAV dolerių (apie 46 000 litų). T.y. maždaug 1000 dolerių pigiau nei pagrindinis konkurentas „Toyota Prius".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių