„Google“ ieško savanorių, kurie keliautų po egzotiškas vietas

Interneto gigantas pranešė apie projekto „Trekker“ tąsą, kuri taptų didesnė „Google Maps“ serviso paslaugos „Street View“ dalimi.

Idėja tokia, kad vartotojai savo kompiuteryje ar išmaniajame įrenginyje galėtų pasižvalgyti ne tik po gatves, tačiau ir po egzotiškas vietas pasaulyje.

Kompanija savo oficialiame tinklaraštyje įkėlė video įrašą, kuriame rodoma, kaip galima pasižvalgyti po Hashima salą esančią Japonijos Nagasakio prefektūroje. Galbūt daugelis net ją atpažins, nes čia slėpėsi naujausio James‘o Bond‘o filmo „Skyfall“ priešas Raoul‘is Silva.

Projektas yra plečiamas ir ieškoma savanorių, kurie su tam tikromis sąlygomis galėtų savotiškai rizikuoti, aplankyti egzotiškas vietas, vilkėtų specialias „Trekker“ kuprines ir fiksuotų vaizdą aplink. Viską atlikus, „Google“ vaizdą suredaguotų ir jį perkeltų į „Street View“. „Google“ parūpintų tik įrangą, tad viskas daugiau taikoma į profesionalių keliautojų grupes, universitetus bei tyrimų organizacijas, tačiau durys, be jokios abejonės, yra atviros praktiškai visiems, kurie turi lėšų vykti į egzotiškas vietoves bei žinių viską įvykdyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maža smulkmena

Maža smulkmena portretas
Jei tik kelionę finansuotų, tai sutikčiau.

hater

hater portretas
ka google pinigu neturi? ot klounai pinigu jeims gaila o kad dirbtu kazkas nori

heh

heh portretas
Eilinį kartą durnų ieško. Jei jau googlas nori, kad jiems kas savanoriautų, tai visai sąžininga būtų dengti ir su tuo susijusias išlaidas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių