GM atidėjo “Opel” pardavimą iki lapkričio

Express naujienos Spa 26, 2009 JAV automobilių koncernas “General Motors” nukėlė galutinio “Opel” markės pardavimo kontrakto pasirašymą iki lapkričio mėnesio.  Kaip praneša Bloomberg, koncerno vadovybė nusprendė apsvarstyti naujas sandorio detales, kurios atsirado derybų su naujais savininkais metu.

Lapkričio 3 dieną vyksiančiame kompanijos direktorių tarybos posėdyje bus svarstomos Vokietijos valdžios finansinės paramos “Opel” gamyklai detalės.  Vokietijos valdžia jau anksčiau yra pažadėjusi paremti “Opel” gamyklą 4,5 milijardais eurų (15,5 milijardų litų), rašo autobild.lt.

GM Europos komisijai turės pristatyti patvirtinimus, kad “Magna-Sberbanko” konsorciumo kaip pirkėjo pasirinkimas nebuvo pagrįstas Vokietijos valdžios spaudimu.  Europos komisijos atstovai tvirtina, kad, remiantis jų šaltiniais, Vokietijos valdžia tokį spaudimą vykdė pažadėdama finansinę paramą.

Priminsime, kad “Magna” ir “Sberbank” planuoja išpirkti 55 procentus įmonės akcijų mainais į 500-milijonines investicijas į “Opel” kompaniją. 35 proc. “Opel” įmonės akcijų pasiliks GM nuosavybe, o 10 procentų akcijų pereis “Opel” gamyklos profsąjungai.

Jei visi “Opel” pardavimo formalumai nebus baigti iki šių metų galo, ir kompanija nepradės gauti pinigų iš Vokietijos valdžios, tai 2010-ųjų sausį vokietijos automobilių gamintojas turės sustabdyti automobilių gamybą dėl apyvartinių lėšų trūkumo.


Šiame straipsnyje: General Motorsopel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių