Girtiems automobilis neužsives

Bendrovė „Alkotesteris" pirmoji pateikė rinkai automobilio užvedimą blokuojantį alkoholio matuoklį, kurį galima įmontuoti į daugumą transporto priemonių. Jei alkoholio koncentracija vairuotojui papūtus į alkotesterį viršys leistiną normą, automobilis neužsives. Į salone sėdinčių neblaivių keleivių poveikį naujieji alkotesteriai „Lion Alcowatch" ir „Drager Interlock" nereaguoja.

 Alkotesteriniai užraktai, kaip ir Lietuvos policijos naudojami alkotesteriai, visus parametrus įrašo į prietaiso atmintį, tačiau naujųjų alkotesterinių užraktų duomenų bazėje įrašomi ne tik rodmenys, bet ir bet koks bandymas apgauti arba „apeiti" sistemą (papūtus per suspausto oro balionėlį, atjungus akumuliatorių ar nukirpus alkotesterio laidą ir kt.). Šiuos duomenis SMS žinute gali gauti darbdavys arba kiti prižiūrintys asmenys.

 Alkotesterinis užraktas tinkamas daugumai transporto priemonių, net turinčioms naujos kartos elektronines sistemas. Turėti automobilio užvedimą blokuojantį alkotesterį yra didelis privalumas transporto, krovinių gabenimo, taksi ir kitoms keleivių vežimo kompanijoms. Taip pat yra alkotesterių versijos, galinčios blokuoti sudėtingų mechanizmų (ekskavatorių, kranų, staklių, gamybos linijų) darbą. Galima uždrausti bet kokio mechanizmo aktyvavimą, kol nėra papūsta į alkotesterinį užraktą.

  „Išgėrę žmonės paprastai elgiasi priešingai, negu deklaravo būdami blaivūs. Kuo žmogus girtesnis, tuo mažiau jam rūpi baudos, mašinos atėmimas, teisių konfiskavimas, net kitų žmonių gyvybė. Tuomet vienintelis būdas sustabdyti jį nuo vairavimo - fiziškai neleisti užvesti automobilio", - pastebėjo „Alkotesterio" direktorius Marius Anusauskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių