Geras oras skatina vėliau keisti padangas

  • Teksto dydis:

Gražus ruduo ir vis dar neatšąlantys orai skatina vairuotojus delsti ir kol kas nekeisti padangų – dalis sakosi palauksiantys, kol orai labiau subjurs, pašals ir padangų keitimas bus neišvengiamas.

Transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktoje vairuotojų apklausoje buvo klausiama, kada šiemet jie planuoja keisti padangas. Beveik 40 proc. respondentų jas jau pasikeitė, dar 40 proc. planuoja pasikeisti, kaip ir priklauso, iki lapkričio 10 d. Vis dėlto kas penktas vairuotojas teigia, kad keis vėliau – geras oras skatina laukti, nenorima žieminių padangų be reikalo naudoti nepašalus ir nepasnigus. Kai kurie vairuotojai kasmet keičia padangas po lapkričio 10 d., likusieji sakosi laukiantys atlyginimo, kad galėtų nusipirkti naujas padangas.

Beveik pusė vairuotojų šį rudenį atkrinta rūpestis dėl padangų įsigijimo – jie turi dar geras anksčiau pirktas padangas ir planuoja jas naudoti. Tie, kurie nebeturi tinkamų, planuoja įsigyti ne naudotas, o naujas padangas – apie 60 proc. ieškos visiškai naujų padangų, beveik trečdalis žvalgysis naudotų, o dešimtadalis važinės su universaliomis padangomis. Specializuotos parduotuvės arba internete publikuojami skelbimai – pagrindinės vietos, kur vairuotojai planuoja ieškoti padangų pasiūlymų.

Vidutiniškai septyni iš dešimties portalo respondentų pirmenybę teigia paprastoms žieminėms padangoms, tik kas ketvirtas – dygliuotoms. Dygliuotų dauguma nesirenka ne dėl didesnės kainos, o dėl didesnio skleidžiamo garso, dėl ilgesnio stabdymo kelio esant sausiems keliams arba dėl to, kad daugiausia važinėja mieste, ne užmiestyje, tad nemato poreikio naudoti dygliuotas padangas.

Paklausti, į ką labiausiai kreipia dėmesį, rinkdamiesi padangas, naujų padangų pirkėjai teigia, kad pagrindiniai kriterijai – kaina ir gamintojas, o naudotų padangų – kad protektoriaus gylis, pagaminimo metai, gamintojas ir kaina.

Vairuotojai, kurie keis šį sezoną padangas, sako, kad atlikusias laikys savo garaže arba rūsyje (86 proc. apklausos dalyvių) – saugoti autoservisuose paliks vos keli procentai respondentų. Likusieji arba parduos, arba išmes, nes jau maksimaliai panaudojo.

Ruošdamiesi šaltajam sezonui, dauguma vairuotojų dar planuoja pasirūpinti kitais dalykais: pasikeisti langų plovimo skystį į žieminį (30 proc.), sutempti gumas, kad neužšaltų (18 proc.), spyneles (15 proc.), patikrinti, kad stabdžiai tinkamai veiktų (14 proc.), pasikeisti kilimėlius į guminius (12 proc.), pakeisti pakaitinimo žvakes (10 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių