„General Motors“ prašo milžiniškos paramos

Didžiausio JAV automobilių gamintojo „General Motors" vadovai kreipėsi į valstijų prezidento George‘o Busho administraciją su prašymu koncernui skirti 10 mlrd. JAV dolerių. Tokios sumos esą reikia norinti susijungti su kitu JAV gamintoju „Chrysler".

„General Motors" valdybos narys Rickas Wagoneris praėjusią savaitę buvo nuvykęs į Vašingtoną, kur susitiko su Finansų ministerijos atstovais. „Dėl susidariusios nepaprastai sunkios ekonominės situacijos kalbamės su įvairiais valdžios sluoksniais", - nenorėjo plačiau komentuoti pokalbio detalių R.Wagoneris.

Užsienio spaudos teigimu, vietoj prašytų 10 mlrd. JAV dolerių „General Motors" gaus tik 3, o už tai vyriausybė gaus dalį jungtinės „General Motors" ir „Chrysler" bendrovės akcijų. Finansų ministerija iškėlė dar vieną sąlygą: jungtinė bendrovė privalo išsaugoti kaip galima daugiau darbo vietų.

"General Motors" valdo "Cadillac", "Chevrolet", "Saab" ir "Opel" automobilių gamintojus. Finansų analitikai spėja, kad koncerno patiriami nuostoliai gali siekti 1 mlrd. JAV dolerių kas mėnesį, ir jeigu niekas nesikeis, jau kitąmet "General Motors" sąskaitos liks tuščios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių