Garso lenktynės

Šį savaitgalį Kaune, Rotušės aikštėje vyks tradicinės tarptautinės automobilių garso įrangos varžybos „Clarion taurė", kurias organizuoja asociacija EMMA.LT.

Jau penktą kartą Kaune vykstančios varžybose norą dalyvauti pareiškė per 80 automobilių savininkų iš Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos bei Lietuvos. Garso įrangos varžybose varžomasi keliose rungtyse: garso kokybės, Multimedia (namų kinas automobilyje), didžiausio garsumo (SPL - Sound Pressure Level) bei  „EMMA Racing" (tai automobilio techninių patobulinimų, dizaino, garso kokybės, SPL ir slalomo penkiakovė). Po atviru dangumi bus įrengta scena ir didelis šviesos diodų ekranas, kuriame renginio metu bus rodomi reportažai iš ankstesnių renginių bei SPL varžybų rezultatai.

Dalyvius vertins EMMA (European Mobile Media Association) atestuotų teisėjų komanda, susidedanti iš 40 asmenų. Sklandų teisėjų komandos darbą užtikrino 4 vyriausieji tarptautinės kategorijos teisėjai. Vyriausias varžybų teisėjas - vyriausias tarptautinės kategorijos teisėjas Deividas Pinkevičius.

Žiūrovų - jų laukia tradicinės rungtys ir prizai: „Geležinė ranka" (per 5 kg sveriantį žemųjų dažnių garsiakalbį dovanų gaus tas stipruolis, kuris ilgiausiai jį išlaikys ištiestoje rankoje peties aukštyje); „Grotuvų krepšinio lyga" (reikia įmesti savo atsineštą seną, tačiau veikiantį automobilio grotuvą į statinę iš tritaškio zonos - 6 m 25 cm atstumo, įmetusieji laimės naujus kompaktinių plokštelių grotuvus);
„Balso stygų testas" (prietaisu matuojama, kuris žiūrovas rėkia garsiausiai, o nugalėtojų laukia vertingi prizai).

Automobilių garso įrangą populiarinančių varžybų idėja prieš ketvirtį amžiaus gimė Jungtinėse Valstijose ir žaibiškai išplito po visą pasaulį. Vieningą garso kokybės vertinimo sistemą, sukūrė Europos mobiliosios įrangos asociacija (European Mobile Media Association - EMMA) rengianti Europos, o ateityje ir Pasaulio čempionatą. Tokią aparatūros populiarinimo idėją palankiai sutiko garso aparatūros gigantai - „Alpine", „Audison", „Clarion", „Kenwood", „Hertz" ir daugelis kitų.
Tiek pasaulyje, tiek ir Lietuvoje vykstančių varžybų tikslas - taip parinkti ir suderinti aparatūrą, kad nedideliame automobilio salone muzika skambėtų tarsi koncertų salėje ar namuose, klausant labai gera buitine technika. 2004-aisiais EMMA išaugo iš senojo žemyno ir įžengė į Aziją ir Šiaurės Ameriką, o 2005 metų kovą - į Pietų Ameriką bei Afriką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių