„Ford“ vadovas patenkintas rezultatais

Nepaisant krizės naujų automobilių pardavimo versle, Amerikos automobilių gamintojo „Ford Motors" vadovas Alanas Mulally‘is sako, kad kompanijos finansiniai rodikliai eina gerėjančia linkme. 

„Viskas, ką jūs skaitote laikraščiuose apie automobilių verslą, yra tiesa. Šiuo metu tikrai visiems sunku. Tačiau kad ir kaip blogai bebūtų, viskas eina į gera", - sakė A.Mulally‘is vienam leidiniui JAV. 

Jis įsitikinęs, kad automobilių gamintojai kurį laiką turėtų pamiršti apie pelną. Pavyzdžiui, „Ford" bendrovė užstatė bankams gamyklas ir kitus vertingus objektus, kad išsaugotų 23,4 milijardus JAV dolerių kreditą, kuris buvo suteiktas bankų kaip viena iš bendrovės atgaivinimo iš finansinės krizės priemonių. 

„Laimei, agresyvią rinkos užkariavimo strategiją pasirinkome dar pernai ir paėmėme šią „mažytę" paskolą. To pakako, kad dabar jaustumėmės saugiai", - juokdamasis kalbėjo „Ford" vadovas. 

Anksčiau šis automobilių gamintojas prognozavo, kad 2009-ieji vėl bus pelningi metai, tačiau dabar nuo tokių spėlionių susilaiko. 

A.Mulally‘io kalba apie „Ford" rezultatus pasakyta neatsitiktinai - šiuo metu kompanija siekia gauti 50 milijardų JAV dolerių valstybės paramą gamyklų modernizavimui ir ekonomiškų variklių kūrimui. 

„Ford" vadovai tikisi iš JAV Vyriausybės gauti pinigų iki lapkričio, kol dar nebus perrinktas prezidentas. Baiminamasi, kad naujasis šalies vadovas nebus linkęs iškart palaiminti bendrovės siekį gauti milžinišką paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių