„flyLAL" jau gali naudoti realaus skrydžio treniruoklį

Lietuvos pilotų ir orlaivių palydovų mokymo centro „flyLAL Training" įsigytasis realaus skrydžio treniruoklis jau sertifikuotas aviacijos specialistų ir pripažintas kaip tinkamas naudoti. Treniruoklis 100 proc. imituoja skrydį lėktuvais „Boeing 737". 

Pradėjęs eksploatuoti „Boeing 737" realaus skrydžio treniruoklį „flyLAL Training" mokymo centras turės visą reikalingą techninę bazę ne tik teoriniams, bet ir praktiniams pilotų kvalifikaciniams mokymams organizuoti. 

Treniruoklio sertifikavimui būtiną patikrinimą atliko ir sertifikatą išdavė Didžiosios Britanijos Civilinės aviacijos administracijos specialistai. 

„Britų specialistai, turintys teisę išduoti sertifikatus, patikrino, ar treniruoklis atitinka realaus skrydžio charakteristikas, ar tiksliai perteikiami oro uostų duomenys, įvertino treniruoklio valdymą, techninę būklę. Be to, buvo įvertintas ir visas mūsų mokymo centras, patikrinta, kaip veikia mūsų organizacijos valdymo bei kokybės sistemos. Gavome patvirtinimą, jog atitinkame visus tokio pobūdžio mokymo centrams keliamus tarptautinius reikalavimus. Jau galime pradėti praktinius pilotų mokymus, dėl kurių iki šiol tekdavo vykti į užsienio šalis. Skrydžio mokymus su treniruokliu pradėsime lapkričio pabaigoje", - sakė „flyLAL Training" generalinis direktorius Arūnas Kmieliauskas. 

Vienintelis Lietuvoje turimas realaus skrydžio treniruoklis yra skirtas mokyti pilotus valdyti „Boeing 737-300", „Boeing 737-400", „Boeing 737-500" orlaivius. Pasak A.Kmieliausko, „flyLAL Training" mokymų centre kvalifikaciją kels ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių pilotai. 

„Boeing 737" realaus skrydžio treniruoklio įsigijimui buvo skirta daugiau kaip 12 mln. litų. „flyLAL Training" mokymo centre parengta vieta ir antrajam realaus skrydžio treniruokliui. 

„flyLAL Training" pilotų mokymų centras sostinės Dariaus ir Girėno gatvėje bus atidarytas šių metų lapkričio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių