Finišavo Europos kroso pirmenybės

„Saint Igny de Vers" (Prancūzija) lenktynių trasoje baigėsi Europos automobilių kroso čempionato batalijos.

Paskutiniojo, vienuoliktojo etapo lenktynėse nedalyvavo nei 2008 metų čempiono titulą jau užsitikrinęs Šakių TSK lenktynininkas Nerijus Naujokaitis, nei vicečempionu tapęs Rusijos sportininkas Aleksandras Kvašninas. Taupydami lėšas ir techniką jau pradėjo galvoti apie kitų metų sezoną.

Paskutinįjį etapą Prancūzijoje kiek nelauktai laimėjo prie vicečempiono „Renault Clio" vairo sėdęs jo brolis Sergejus Kvašninas.  Antras finišo liniją kirto Christianas Giarolo, vairuojantis „Ford Focus", o trečiąją vietą iškovojo tokį pat automobilį kaip ir antrasis prizininkas vairavęs Ladislavas Brožekas.

Prancūzijoje Lietuvos atstovas Ričardas Savickas su „Ford Puma" finišavo šeštas. Kaip teigė pats sportininkas, Prancūzijoje jis tikėjosi aukštesnės vietos, tačiau dėl transmisijos gedimo (liko tik priekinių ratų pavara) dėl aukštesnės vietos kovoti nebuvo įmanoma.

Po šio etapo jau neliko nežinomųjų galutinėje Europos automobilių kroso čempionato turnyrinėje lentelėje. Kaip ir pernai, taip ir šiemet galingiausių automobilių, krose vadinamame 1-uoju divizionu, čempionu tapo N.Naujokaitis. Lietuvis čempiono titulą apgynė iki pirmenybių pabaigos likus dar vieno etapo varžyboms.

 Vicečempiono laurai atiteko Rusijos atstovui A. Kvašninui, o trečiąją vietą užsitikrino Čekijos lenktynininkas Vaclavas Fejfaras. R.Savickas, kaip ir Rusijos sportininkas Aleksandras Falejevas, pelnė po 81 tašką. Tačiau lietuvis liko devintas, nes jo varžovui buvo pavykę iškovoti keletą aukštesnių vietų.

 Dešimtąją ir vienuoliktąją vietas tarp 44 šiame divizione klasifikuotų sportininkų užėmė kai myninės Latvijos atstovai Aldis Zebergas ir Janis Bogdanovičius, pelnę atitinkamai 63 ir 41 tašką.

 Dvyliktas liko dar vienas Šakių TSK klubo atstovas Šarūnas Glikas, surinkęs 40 taškų, o 17-oji vieta atiteko su Lietuvos automobilių sporto federacijos licencija lenktyniavusiam maskviečiui Nikitai Kondrachinui.

  

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių