„Fiat" Hanoverio parodoje - modernus praktiškumas ir ekologija

Rugsėjo 25 d. Hanoveryje startuosiančioje didžiausioje Europoje komercinės paskirties ir sunkvežimių parodoje „Fiat" išsiskirs turtingu trijų dalių stendu. 

Pirmojoje bus pristatomi naujausi darbui ir keleivių pervežimui skirti automobiliai, antroji atspindės koncerno įsipareigojimus ekologijai, o trečioji reprezentuos specifiniams poreikiams pritaikytas transporto priemones. 

„100% Professional" - taip pavadinta „Fiat" stendo sritis, kurioje bus eksponuojami net aštuoni komercinės paskirties automobiliai, išreiškiantys geriausias „Fiat" praktiškumo ir technologines tradicijas. 

Bene svarbiausias jų - kompaktiškasis „Fiorino". Lankytojai išvys du jo variantus - „Combi" bei „Cargo", kuriuose montuojamas itin ekonomiškas 1.3 l 75 AG „Multijet" dyzelinis variklis, užtikrinantis vos 4.5 l dyzelino suvartojimą 100 km bei naujos kartos 6 laipsnių automatizuota pavarų dėžė „Comfort-matic". 

Populiariausias „Fiat Professional" modelis - „Ducato" - taip pat eksponuojamas dviem variantais, abiejuose yra įrengta navigacinė sistema „Blue&MeTM Nav". 

Tai ilgos ratų bazės ir paaukštinto stogo „Maxi Panel Van" su dyzeliniu 2.3 l 120 AG varikliu ir kenksmingų dalelių filtru DPF, bei keleivinis paaukštintu stogu 9 vietų „Panorama" su galingu 3 l varikliu, išvystančiu 160 AG. „100% Professional" stendo dalyje taip pat puikuosis krovininis ir keleivinis „Doblo Cargo" ir „Fiat Strada Pick Up". 

„Žaliosios" stendo dalies pasididžiavimas -  „Ducato" ir „Fiorino" „Natural Power" versijos, papildžiusios ir taip ilgą „Fiat Natural Power" serijos modelių sąrašą. „Natural Power" technologija, kai automobiliai varomi suslėgtomis gamtinėmis dujomis (benzinu ir metanu) ženkliai prisideda prie aplinkos taršos mažinimo: CO2 emisija sumažėja 23 proc., o išmetamų sveikatai žalingų kietųjų dalelių - praktiškai iki 0 proc. 

Visi šioje stendo dalyje eksponuojami modeliai pažymėti „100% Professional Green" etiketėmis, jų salonų įrangoje panaudotos natūralios medžiagos, o kilimėliai pagaminti iš perdirbtos gumos. 

„Fiat" specialistų sukurta „Natural Power" technologija yra viena esminių koncerno veiklos vystymo krypčių, ir tai iliustruoja faktas, jog 2007-aisiais net 47 proc. visų Europoje registruotų gamtinėmis dujomis varomų komercinės paskirties automobilių buvo būtent „Fiat Professional". 

„100% Professional Green" ekspoziciją užbaigia „Fiat Fiorino Electric", skirtas krovinių pervežimams nedideliais atstumais, ypač miestuose. 

Tam, kad iliustruotų didžiules „Fiat" komercinės paskirties automobilių kėbulo transformacijų ir pritaikymo galimybes, koncernas Hanoverio parodoje pateikė keletą modifikuotų „Fiat Professional" modelių. 

„Ducato" pasižymi prailginta kabina, specialia pertvara, užtikrinančia daugiau saugumo, bei specialiais suoliukais gale ir yra skirtas Vokietijos ginkluotosioms pajėgoms. „Scudo" pritaikytas Pašto tarnybai, tad jame įrengtas specialus interjeras su minkštu apmušalu ir talpomis pašto vežimėliams. 

Vokietijos Automobilių klubo pagalbos tarnybai „Fiat" sukūrė „Scudo Combi", o transportuojantiems šaldytus produktus buvo skirtas „Doblo Cargo Maxi SX" su apsaugota krovinio erdve bei įmontuotu galingu šaldikliu. 

„Fiat" dalyvavimas šiemetinėje Hanoverio parodoje žymės itin sėkmingą „Fiat Professional" prekinio ženklo etapą: per pirmuosius aštuonis š. m. mėnesius parduota rekordiškai daug - apie 170 tūkst. „Fiat Professional" lengvųjų komercinių automobilių, 1,5 tūkst. automobilių daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. 

„Fiat Professional" užėmė 12,4 proc. rinkos dalies, pernai ji siekė 11,7 proc. Lietuvoje per pirmuosius aštuonis š.m. mėnesius „Fiat Professional" įsitvirtino lyderių trejetuke ir šiuo metu užima 12 proc. komercinių automobilių rinkos. 

62-oji Tarptautinė Hanoverio automobilių paroda vyks nuo 2008 m. rugsėjo 25 iki spalio 2 d. Tai yra svarbiausias Europoje sunkvežimiams ir komercinės paskirties automobiliams skirtas renginys, suburiantis didžiausius šio sektoriaus transporto priemonių gamintojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių