F-1: Malaizijos GP kvalifikaciją laimėjo M.Webberis iš „Red Bull“

Dramatiškoje, lyjant lietui vykusioje Malaizijos GP kvalifikacijoje „pole“ poziciją pelnė „Red Bull“ komandos lenktynininkas Markas Webberis, skelbia F-1.lt

Australas pasiekė geriausią rato įveikimo laiką paskutinėje starto pozicijas lemiančio važiavimo dalyje, kuri buvo penkiolikai minučių nutraukta dėl labai sustiprėjusio lietaus.

Jo pergalę lėmė sprendimas važiuoti tarpinėms oro sąlygoms skirtomis padangomis, kai visi kiti pirmojo dešimtuko pilotai naudojo visiškai šlapiai trasai skirtus ratus.

Kartu su M. Webberiu iš pirmosios starto eilės sekmadienio lenktynes pradės ir Nico Rosbergas iš „Mercedes“.

Dviejų pirmųjų etapų kvalifikacijos laimėtojas, „Red Bull“ komandos atstovas Sebastianas Vettelis šį kartą liko trečias. Greta jo starto rikiuotėje stovės šlapioje trasoje sužibėjęs „Force India“ pilotas Adrianas Sutilas.

Geriausią savo rezultatą „Formulės-1“ kvalifikacijoje pasiekė Nico Hulkenbergas iš „Williams“ – čempionato naujokas pelnė penktąją starto poziciją, penkiomis šimtosiomis aplenkęs Robertą Kubicą iš „Renault“.

Lietaus meistru vadinamas Michaelis Schumacheris („Mercedes“) savo sugebėjimų šį kartą nepademonstravo. Vokietis užfiksavo daugiau nei sekunde prastesnį rezultatą nei jo komandos draugas N. Rosbergas ir liko aštuntas. Laipteliu aukščiau šį kartą užlipo buvęs ilgametis vokiečio partneris Rubensas Barrichello, dabar atstovaujantis „Williams“.

Dar prieš pat kvalifikaciją prasidėjęs lietus kortas sumaišė net labiausiai patyrusioms rikiuotėje „Ferrari“ ir „McLaren“ komandoms. Jos iš pradžių laikė savo lenktynininkus garaže, o juos išleido jau per vėlai, kai sąlygos trasoje buvo labai pablogėjusios. Tai lėmė, kad vėliau pasirodę ir suktukais išsiskyrę šių komandų sportininkai savo pasirodymą baigė jau pirmojoje dalyje.

Tiesa, „McLaren“ atstovas Jensonas Buttonas savo pasiektu rezultatu sugebėjo prasimušti į antrąją, tačiau joje nepasirodė, nes dar pirmojoje išlėkė iš trasos ir užstrigo trasą juosiančiose žvyro zonose.

Malaizijos GP lenktynių sekmadienį pradžia – 11.00 val. Lietuvos laiku. Varžybų rytoj metu taip pat tikėtina lietaus galimybė.


Šiame straipsnyje: F-1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių