„Euro NCAP“ automobilius daužė dėl teisybės

Europos nepriklausoma automobilių priešpriešinių susidūrimų, aktyvios ir pasyvios saugos  vertinimo organizacija „Euro NCAP“ nustatė saugiausius kiekvienos klasės 2012 m. modelius, skelbia Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija “Linava”.

Atrinkti aštuoni automobiliai, parodę geriausius rezultatus savo klasėje. Buvo vertinami priešpriešinio susidūrimo rezultatai, saugą didinanti įranga, vaikų sauga ir susidūrimų su pėsčiaisiais pasekmės.

Vidutinės „Premium“ klasės nugalėtoju tapo BMW 3. Jisai dauguma parametrų aplenkė „Mercedes-Benz C“ ir „Audi A4“. Mažųjų klasėje geriausiai pasirodė „Renault Clio“. Ketvirtos kartos modelis taip pat visus įveikė užtikrintai.

„Ford Transit Custom“ laimėjo tarp didelių vienatūrių/furgonų. Tokios klasės mašinos buvo tikrinamos pirmą kartą. Kompaktinių SUV klasės lyderiu buvo „Ford Kuga“. Jis gavo 5 žvaigždutes už suaugusių, 4 – už vaikų ir 3 už pėsčiųjų saugą. Trečios kartos vidutinio dydžio SUV klasės korėjietiškas visureigis „Hyundai Santa Fe“ laimėjo su 5 žvaigždučių įvertinimu.

„Fiat 500L“ ir „Ford B-MAX“ taip pat su 5 žvaigždėm tapo saugiausi mikrovenų („Fiat 500L“ 59 cm ilgesnis už įprastą „Fiat 500“) klasėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių