Elektroniniu būdu pažymėjimų panoro per tūkstantis vairuotojų

Vos prieš mėnesį startavusi VĮ „Regitros“ elektroninė vairuotojų pažymėjimų užsakymo sistema jau sulaukė daugiau nei tūkstančio lankytojų – pradedantieji vairuotojai įvertino galimybę patogiai ir greitai pasikeisti laikinąjį vairuotojo pažymėjimą į nuolatinį. Naujuosius pažymėjimus jau atsiėmė beveik 770 vairuotojų.

Pasak įmonės Informacinių sistemų skyriaus vedėjos Vitalijos Kairytės, didžiausia užsakymų banga buvo pirmosiomis šios elektroninės paslaugos teikimo dienomis. „Pirmąją dieną iki pietų elektroniniu būdu gavome per 30 prašymų. Dabar užsakymų srautas stabilizavosi, tačiau tikimės, kad ši paslauga ir toliau išliks paklausi“, – sako V. Kairytė.

Statistikos duomenimis, maždaug du trečdaliai elektroniniu būdu užsisakančiųjų pažymėjimus yra moterys. Kas dešimtas pažymėjimą keičiantis vairuotojas pageidauja jį už papildomą mokestį atsisiųsti per kurjerius.

„Tai tik vienas iš pavyzdžių, kad žmonės, taupydami laiką ir pinigus, vis labiau linksta naudotis elektroninėmis paslaugomis, kurių Lietuvoje teikiama jau ne viena dešimtis. Todėl Vidaus reikalų ministerija, atsakinga už elektroninių viešųjų paslaugų plėtrą, ir toliau dės visas pastangas į elektroninę erdvę perkelti kuo daugiau gyventojams aktualiausių paslaugų bei stiprinti techninę bazę, kad jomis būtų patogu naudotis“, – patikino vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių