Dvivikšris autobusas – kalnuotoms vietovėms

Šiuo metu kalnuotose vietovėse naudojamos transporto priemonės ne visada gali įveikti stačias įkalnes bei nuvežti krovinius ar keleivius į sunkiai prieinamas vietas.

Kalnuotose vietovėse įsikūrę kalnų kurortai, turistinės bazės ir kiti svarbūs objektai, kuriems aptarnauti reikia tinkamo transporto. Rusijos įmonė „IN-Novator“ sukūrė modernų autobusą, skirtą važinėti kalnuose. Savaeigė transporto priemonė gali vežti kalnuotose vietovėse tiek krovinius, tiek keleivius.

Kalnų autobusą „Klaifer“ sudaro korpusas, sumontuotas tarp dviejų vikšrų, kabina vairuotojui ir keleiviams (arba kroviniams) skirtas salonas.

Transporto priemonė sukonstruota taip, kad „Klaifer“ gali važinėti esant 45 laipsnių nuolydžiui, o vairuotojo kabina ir salonas lieka horizontalioje padėtyje.

Manoma, kad „Klaifer“ puikiai tiks vežti turistus į kalnų kurortus, turistines bazes, tai pat į turistines iškylas po kalnus. Be to, ši transporto priemonė puikiai tiks slidinėjimo trasoms parengti, pristatyti krovinius į sunkiai pasiekiamas vietoves, pagelbės rengiant žmonių gelbėjimo operacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių