D. Čiutelės žiguliukas keliauja į ralį Vokietijoje

  • Teksto dydis:

Spalio 4-5 dienomis baigiasi Lietuvos automobilių ralio čempionato sezonas. Paskutinės lenktynininkų batalijos vyks „Rally Classic“ Druskininkai metu. Tačiau yra žmonių, kurie be ralio negali net ir pasibaigus sezonui. Keletas Lietuvos ekipažų dar startuos spalio 11-12 dienomis vyksiančiame ir lietuvių pamėgtame Saaremaa ralyje, o bene daugiausiai ovacijų Lietuvoje sulaukiantis legendinis Dovilo Čiutelės žiguliukas stengsis priversti šaukti ir ploti vokiečius.

„Važiuojame į Vokietiją! Spalio 10-12 dienomis dalyvausime „15. ADMV Lausitz“ ralyje! Anksčiau nė nebūtume sugalvoję to padaryti, tačiau išskirtinėmis teisėmis jie patys mus pakvietė ten atstovauti Lietuvą. O tokiame ralyje mes ją galėsime atstovauti dar ir kaip, nes tai išskirtinis ralis – 98 proc. visų trasų greičio ruožų driekiasi žvyriniais keliais (matyt tam panaudoti visi dar neišasfaltuoti keliai ), o mums žvyras tinka ir patinka. Taigi tikrai nenuvilsime žiūrovų, ir pasistengsime parodyti naujiems varžovams, iš kur kojos dygsta. Beje, patys vokiečiai mus sutiko labai šiltai – mūsų draugai iš Vokietijos „Eastland Racing“ klubo (taip pat rusiškų „Žigulių“ fanai) mums suteiks techninę pagalbą. O už visokeriopą kitą pagalbą ypatingai norėtumėme padėkoti ir draugams lietuviams: „Pakmarkas“, „Ryterna“, „Selteka“, „Hegelmann transporte“, „ACC Distribution“, „Baltic Xmas trees“ bei kitiems neabejingiems mūsų ekipažo draugams.  Jau spalio 9 dieną į Vokietiją išvažiuojantį mūsų ekipažą sudaro: Dovilas ir aš, komandos įkvėpėjas Mantautas Šutinis, klubo projektų vadovė Agnė Grabauskaitė, už nuostabias nuotraukas kelionės ir varžybų metu atsakinga – „Nikodema“ (Sandra Štabokaitė), o už komandos techninį pasiruošimą -  mechanikai: Saulius Staškevičius bei Justas Freimanas“ - dėsto komandos vadovas ir ekipažo šturmanas - Aleksandras Dainys.

Ne kiekvieną dieną lietuviški „Žiguliai“ važiuoja lenktyniauti į Vokietiją, ne kiekvieną dieną gaunami tokie pasiūlymai iš kitos šalies ralio organizatorių. Visą šią pagarbą padeda užsitarnauti ilgas ir nuoseklus darbas ne vien tik sau, bet ir žiūrovui. Ar pamenate kokį nors ralį, kuomet šis ekipažas nedžiugino sirgalių gražiu važiavimu? Tikriausiai, ne! Juk jie važiuoja liaudžiai su paprastu, visiems mielu automobiliu. Todėl suprantama, kad tokį ekipažą ralio trasose nori išvysti ir Vokietijos ralio čempionato organizatoriai.

Dovilo Čiutelės ir Aleksandro Dainio ekipažas į ralį Vokietijoje išvyksta, atstovaudami naujos, iš pelenų prikeltos komandos vardą: „Šiuo raliu užbaigsime savo sezoną, tačiau jau naujos „Kauno automobilininkų sporto klubo“ (KASK) komandos vardu. Šį sezoną pažadame baigti griausmingai, juk tai tik mūsų naujo klubo pradžios pabaiga – įsibėgėjam!" - pasakoja Dovilas Čiutelė. Tai pirmas jų žingsnis atkurtam „Kauno automobilininkų sporto klubui“ viešinti ir jo įkūrėjui, Dovilo tėvui - Vidmantui Čiutelei - pagerbti.

Nauja patirtis Vokietijoje, naujas klubas, nauji vėjai komandoje – ir tai tik naujai atgaivinto senojo ir savo laikais klestėjusio klubo – nauja pradžia. 1997 metais balandžio 23 dieną įregistruotas klubas, atgimsta šių metų pabaigoje ir ne bet kaip, o startuodamas ralyje už Lietuvos ribų. Tai tik parodo, kad „Kauno automobilininkų sporto klubas“ nesėdės rankų sudėjęs, naujos idėjos, iššūkiai ir ambicijos – jų pagrindinis variklis.

„Pradedantiems mūsų nariams sieksime parodyti ir įskiepyti loginę seką: „inžinierinė mintis“ - jos išpildymas - treniruotės - lenktynės. Sekant D. Čiutelės pavyzdžiu, pasistengsime įrodyti ir parodyti, kad lenktyniauti bei konkuruoti tam tikro lygio varžybose galima ne tik su naujausios kartos automobiliais. Jų ruošimas varžyboms ir mūsų komandos žinių bagažas jas ruošiant, turėtų sudominti ne vieną jauną žmogų, prisijungiantį į mūsų klubo gretas." - pasakoja Mantautas Šutinis.

Būtent su ne pirmos jaunystės rusiška technika Lietuvos ekipažas ir startuos Vokietijoje, kur savo žiniomis bei patirtimi bandys konkuruoti su varžovais iš visos Europos. Ploja žiūrovai „Lada 2105 VFTS“ ekipažui Lietuvoje, negalės sulaikyti plojimų jam važiuojant ir Vokietijoje, kur ekipažas sieks dar daugiau įkvėpimo „Kauno automobilininkų sporto klubui“ ir padės tvirtus pamatus klubo atgaivinimui.

Sekite šio ekipažo ir klubo naujienas „Facebook“ profiliuose: „Autosport Club Kaunas“ ir „Ladamotorsport team Kaunas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių