Detroite - antros kartos „Audi e-tron“

Automobilių gamintojas "Audi" Detroite vykstančioje parodoje prsitatė naujo elektra varomo automobilio koncepciją. Naujasis modelis yra 33 cm trumpesnis nei R8 pagrindu sukonstruotas "e-tron MK1", o galinius ratus sukantis elektrinis motoras sugeba išvystyti 204 AG galią.

Automobilio ilgis 3,93 m, todėl jis yra netgi trumpesnis už "Audi TT". Rėmas pagamintas iš patvaraus aliuminio lydinio, o kėbului gaminti panaudotas anglies pluoštu sutvirtintas plastikas. Taip mašinos svorį siekta sumažinti iki minimumo. 1,35 tonos sveriantis "e-tron MK2" yra 250 kg lengvesnis nei "e-tron MK1" ir, pasiekęs serijinę gamybą, bus lengviausias gamintojo leidžiamas modelis, rašo technologijos.lt.

Automobilio dizainas buvo kurtas Miunchene (Vokietija). "Mes prie šio automobilio dirbome mažiausiai keturis paskutiniuosius mėnesius", sako vadovaujantis išorės dizaino specialistas Steve Lewis. "Daugelį dizaino temų galima išvysti šioje parodoje, ir pagal tai galima spręsti, į kurią pusę suks "Audi" išvaizda, pavyzdžiui, bus naudojamos aštresnės linijos ir labiau išreikštos ratų arkos".

Tarp kabinos ir galinės ašies yra patalpinti to paties tipo varikliai kaip ir MK1 modelyje, tačiau vietoj keturių motorų naudojami tik du. Jie abu varo galinius ratus ir sugeba išvystyti 204 AG galią. Nors buvo atsisakyta firminės gamintojo "Quattro" keturių varomų ratų sistemos, techninėje specifikacijoje teigiama, kad modelis įsibėgėja iki 100 km/val. vos per 5,9 sek., o maksimalus greitis siekia 200 km/val. Tiesa, didžiausias greitis bus ribojamas, taip siekiant tausoti baterijas.

Vienu baterijos įkrovimu automobilis potencialiai gali nuvažiuoti 250 km atstumą. Kompanijos inžinieriai užtikrina, kad automobilį pilnai įkrauti energija galima per dvi valandas, tačiau savininkams bus reikalingas specialus 400 voltų įtampos elektros šaltinis.

Šio "naujoko" kainos kol kas neatskleidžiamos, tačiau prognozuojama, kad automobilis pasieks rinką jau 2012 metais. Jis bus pozicionuojamas žemiau "Audi R8" bei 100 000 Didžiosios Britanijos svarų kainuojančio "e-tron MK1". Ekspertų nuomone, galima tikėtis maždaug 50 000 svarų (apie 193 000 Lt) dydžio kainos.


Šiame straipsnyje: AudiDetroito paroda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių