DEKRA nepataria sklidinai užpildyti kuro baką

Esant dideliems vasaros karščiams nereikėtų sklidinai pripildyti automobilio kuro bako. Iš vėsių kuro tarpyklų pilami degalai linkę plėstis, tad gali išsilieti iš perdaug pripilto bako, skelbia DEKRA, Vokietijos automobilių stebėsenos asociacija (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein). 

Važiuojant tokiu “varvančiu” baku bet kur gatvėje nerūpestingai numesta cigaretė gali prisidėti prie to, kad automobilis paskęs liepsnose. 

Kuras degalinių talpyklose būna 12 – 17 laipsnių. “Pakilus temperatūrai iki 20 laipsnių, įpilti 50 litrų degalų išsiplečia maždaug vienu litru, kuris ir linkęs ištekėti”; - perspėja Thomas Lange, DEKROS gaisro priežasčių ekspertas. - Mažiausia kibirkštis, ir gali kilti didžiulis gaisras. Vairuotojai taip pat neturėtų “kratyti” iš kuro pistoleto baigusio tekėti kuro, o tiesiog  tinkamai atleisti liežuvėlį ir įrenginį pakabinti į vietą.” 

Motociklininkų atveju viskas dar sudėtingiau. Juk pylimo metu du ratus “prilaiko” tik “kojelė”. Pro karštyje sklidinai pripildytą baką, kurį dar veikia ir tiesioginiai saulės spinduliai, degalai gali imti tekėti per ventiliuojamas angas ir užsidegti. 

Benzino kanistras bagažinėje – dar viena tiksinti bomba. Išsiliejus kuriui gali pasklinsti kenksmingi garai, kurie, pavyzdžiui, avarijos atveju, gali užsidegti.


Šiame straipsnyje: vairavimasdegalaieismo saugumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių