Dauguma vairuotojų nemoka kelių eismo taisyklių

84 proc. vairuotojų nepakankamai gerai žino kelių eismo taisykles, o 26 proc. daro klaidas važiuodami gatvėse.

Tai parodė nemokamos vairuotojų žinių patikrinimo akcijos.

Vairavimo mokykla „teisės.lt“ Kaune šiais metais surengė 6-ias vairuotojų žinių patikrinimo akcijas. Šiomis  akcijomis buvo siekiama patikrinti eismo dalyvių vairavimo žinias, kelti vairavimo kultūrą, ir paskatinti vairuotojus vairuoti saugiai.

Akcijų  metu vairuotojai galėjo pasitikrinti savo teorines žinias spręsdami kelių eismo taisyklių testą ir  pabandyti be klaidų pravažiuoti miesto gatvėmis. Renginių dalyviai konsultavosi su vairavimo mokymo specialistais dėl kelių eismo taisyklių pakeitimų, aptarinėjo iškylančias situacias keliuose. Vairuotojai be teorijos ir praktikos žinių specialaus įrenginio pagalba galėjo pasitikrinti savo reakciją.

Patikrinimo akcijose dalyvavo 114 vairuotojų, 25 proc.  jų  iki dviejų metų stažą turintys vairuotojai. Dauguma akcijų dalyvių buvo moterys – 53 proc.

Visiems akcijos dalyviams buvo įteikti "AŠ MOKU VAIRUOTI?" sertifikatai su įvertinimu. Pagal bendrą teorijos ir vairavimo rezultatą sertifikatuose nurodyta, kuris vairuotojas yra „puikus“, „geras“, „patenkinamas“ ar „nesaugus“. 37 proc. vairuotojų buvo įteikti „gero“ vairuotojo sertifikatai, tuo tarpu nesaugaus vairuotojo – 26 proc. dalyvių.

Renginyje dalyvavo labai įvairaus amžiaus ir profesijų vairuotojai. Jauniausiam dalyviui – 18 metų. Vyriausias dalyvis buvo 82 metų amžiaus ir 50 metų vairavimo stažą turintis kaunietis. Ir dabar dar kiekvieną dieną vairuojantis p. Arvydas užduotis atliko geriau negu dauguma jaunų vairuotojų.

Jauni vairuotojai geriau laikė teorinį testą, tačiau blogiau vairavo gatvėje nei patyrę vairuotojai. Akcijos metu paaiškėjo, kad didelį, t.y. virš 10 metų vairavimo stažą turintys vairuotojai nežino paskutinių kelių eismo taisyklių pakeitimų. 

Renginių “AŠ MOKU VAIRUOTI?" metu vairuotojai konsultavosi su Kauno apskrities VPK  kelių policijos valdybos eismo įvykių registracijos skyriaus viršininku Algimantu Judicku,  mokyklos teorijos mokytoju Drąsuoliu Ramanausku, vairavimo specialistu  Egidijumi Mitkumi  ir kitais renginių svečiais.

Aktualiausi klausimai akcijų dalyviams buvo  važiavimas per sankryžas, konkrečios eismo situacijos, sustojimo ir stovėjimo taisyklės, bendravimas su policijos pareigūnais.

Vairavimo mokyklos  “teisės.lt” Kaune direktorius Paulius Jankūnas sakė: “Daugelis vairuotojų mano, kad jie puikiai vairuoja. Tačiau surengtų akcijų rezultatai rodo, kad vairuotojams būtina nuolat atnaujinti teorines ir praktines žinias. Todėl panašias akcijas ir konsultacijas planuojame organizuoti ir sekančiais metais”.

Vairavimo mokyklų tinklas “teisės.lt”  - bendras vardas, vienijantis profesionaliai dirbančias vairavimo mokyklas, esančias skirtinguose miestuose. Vairavimo mokyklų tinklas pradėtas kurti 2007 metais ir kasmet prie jo prisijungia vis daugiau mokyklų. Šiuo metu “teisės.lt” tinklo mokyklos veikia 7 miestuose ir turi iš viso 17 filialų/mokymo klasių. Esminis tinklo narių bruožas - profesionaliai teikiamos vairavimo mokymo, vairavimo tobulinimo paslaugos.


Šiame straipsnyje: vairavimasKET

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių