Daugiausia sniego - Tauragėje, sinoptikai prognozuoja plikledį

Ketvirtadienį visoje Lietuvoje sninga ir pusto. Kelininkai perspėja, kad barstomi tik pavojingi kelių ruožai.

„Situacija keliuose nieko neguodžianti – beveik visur snigo – gausiau ar mažiau“, – Lietuvos radijui sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) Kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Raimundas Indrulėnas.

LAKD duomenimis, daugiausia prisnigta Tauragės apskrityje – vietomis iki 10 centimetrų. Likusioje Lietuvos dalyje sniego sluoksnis siekia nuo 1 iki 5 centimetrų.

„Kadangi pradėjo snigti pietvakariniuose rajonuose, tai ten daugiausia ir prisnigo – Jurbarko rajone vietomis yra papustyta iki 10 centimetrų sniego, Kauno rajone – 3-5 centimetrai, o likusioje Lietuvoje – dar mažiau, nuo 1 iki 3 centimetrų sniego“, – sakė R. Indrulėnas.

LAKD akcentuoja, kad „važiavimo sąlygos yra žiemiškos“.

„Kaip taisyklė, iškritus pirmajam sniegui, kol persiorientuojama važiavimui žiemos sąlygomis, įvyksta nemažai techninių eismo įvykių. Todėl rekomenduojame neskubėti, laikytis didesnio atstumo tarp automobilių bei vairuojant nedaryti staigių manevrų“, – teigiama kelininkų pranešime.

Anot jų, ketvirtadienio rytą atvirose vietovėse sniegas yra nupučiamas nuo kelio važiuojamosios dalies, todėl tokie kelių ruožai daugiausia yra sausi, tačiau miškingose vietovėse, gyvenvietėse kelių dangos padengtos privažinėtu ar pripustytu sniegu.

„Miškuose, gyvenvietėse, kur sniegas užsilaikė, o dar ir papustė vietomis, tai yra ir tokių nemalonių vietų, yra ir sniego liežuvių“, – aiškino R. Indrulėnas.

Anot LAKD, tokios kelių vietos yra tik valomos.

„Kadangi beveik visur pusto, barsto tik labiausiai pavojingus kelių ruožus“, – praneša kelininkai.

Snigti ir pustyti Lietuvoje pradėjo naktį. Sinoptikai sako, kad dieną sniegas numatomas rytinėje šalies dalyje, o Vakarų Lietuvoje daugiausia kris šlapdriba, ten gali būti ir lijundra, plikledis.

Ketvirtadienį pūs stiprus Pietryčių vėjas, kai kur jo gūsiai sieks nuo 15 iki 18 metrų per sekundę, oro temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Anot sinoptikės Natalijos Nikolajenko, penktadienį stiprus vėjas rims – ateinančią naktį dar numatomas sniegas, o ateinančią dieną – šlapdribą.

„Į Lietuvą plūs šiltesnis oras iš Pietų. Naktį dar daugelyje rajonų, o dieną jau tik vietomis numatomi krituliai. Naktį vyraus sniegas, dieną – šlapdriba, kuri vėliau pereis į lietų“, – sakė sinoptikė.


Policija atkreipia dėmesį į šiandien pasikeitusias eismo sąlygas šalies keliuose.

Staigiai pasnigus, keliuose susidarė plikledis, todėl prašome vairuotojų būti atidiems, neviršyti greičio, laikytis saugaus atstumo, nedaryti staigių manevravimo judesių. 

Taip pat nepamirškite pasirūpinti transporto priemonės technine būkle, pasikeisti padangas, valytuvus, prisipilti langų skysčio ir pan.  

Pirminiais policijos duomenimis, ryte dėl slidžios kelio dangos, jau įvyko nemažai smulkių eismo įvykių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių