Daugiausia nuostolių kompensacijų – Vakarų Lietuvos vairuotojams

Dėl žiemiškų orų ir intensyvesnių kelionių ilgąjį savaitgalį buvo užregistruota dvigubai daugiau draudžiamų įvykių nei prieš savaitę. Gausus sniegas ir lijundra daugiausiai žalų sukėlė Vakarų Lietuvos vairuotojams.

„Prasidėjus gausiam sniegui nuo šeštadienio ryto pradėjome gauti pranešimus apie eismo įvykius. Manome, kad per artimiausią parą sulauksime daugiau vairuotojų kreipimųsi, nes apie įvykius jie gali pranešti per 3 dienas. Iki šiol esame rezervavę 1 mln. litų sumą žaloms kompensuoti ir esame užregistravę 360 draudiminių įvykių. Mūsų skaičiavimais, vidutinė šio savaitgalio žala sieks apie 2800 Lt., – teigia draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ Vilniaus žalų centro vadovas Modestas Žilionis.

Pasak M. Žilinio, šiomis dienomis gausiai pasnigo visoje Lietuvoje, tačiau daugiau nei įprastai skambučių sulaukta iš Klaipėdos regiono vairuotojų. „Šį savaitgalį, kaip ir anksčiau, daugiausiai eismo įvykių buvo užregistruota Vilniuje ir Kaune, tačiau dėl paskutinėmis ilgojo savaitgalio dienomis Klaipėdą padengusio plikledžio, sulaukėme neįprasto skambučių antplūdžio iš pajūrio vairuotojų“, – sako M. Žilionis.

Ekspertų teigimu, pagrindinė eismo įvykių priežastis – labai slidi kelio danga, dėl kurios vairuotojai nespėjo laiko sustabdyti automobilio ir susidūrė su priešais važiuojančia transporto priemone. Eismo sąlygas apsunkino ir prastai valomos didžiųjų miestų gatvės. „Kai gatvės padengtos slidžiu išvažinėtu sniegu arba ledu, patariame vairuotojams važiuoti lėčiau nei įprasta ir išlaikyti didelį atstumą nuo kitų transporto priemonių, būti atsargiems kiemuose ir prieš išvažiuojant į pagrindinius kelius, vengti staigių manevrų ir laikytis tos pačios eismo juostos, vengti gatvių pakraščiuose ir viduryje esančių sniego sankaupų“, – pabrėžia M. Žilionis.

Per dvylika praėjusių metų mėnesių bendrovė „PZU Lietuva“ išmokėjo 65,8 mln. litų pagal transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo (TPVCA) ir kasko draudimo sutartis. Bendra  „PZU Lietuva“ draudimo išmokų suma 2009 m. sausio-gruodžio mėnesiais siekė 95,5 mln. litų.


Šiame straipsnyje: vairuotojų draudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių