„Dakaro ralis“ įpusėjo

Pietų Amerikoje įpusėjusio „Dakaro ralio“ septintąjį etapą Čilėje laimėjo katarietis Nasseras Al-Attiyahas su „Volkswagen“, kuris 600 km greičio ruožą įveikė per 5 valandas 41 min. bei 29 sek.

Atsilikimą nuo automobilių klasės lyderio ispano Carloso Sainzo („Volkswagen“), kuris finišavo trečias, jis sumažino iki 11 min. bei 3 sek.

Antras septintajame etape buvo prancūzas Stephanas Peterhanselis su BMW, o Dakaro ralio nugalėtojo titulą ginantis PAR lenktynininkas Ginielis De Villiersas („Volkswagen“) finišavo šeštas.

Bendroje automobilių klasės įskaitoje prancūzas S. Peterhanselis iš aštuntosios vietos pakilo į penktąją, o G. De Villiersas - į dvyliktąją poziciją iš šešioliktosios.

Motociklų klasėje pergalę septintajame etape iškovojo ralio lyderis bendroje įskaitoje prancūzas Cyrilas Despresas (KTM), 29 sek. aplenkęs nugalėtojo titulą ginantį ispaną Marcą Comą (KTM) bei penkiomis minutėmis tautietį Davidą Fretigną su „Yamaha“.

Bendrojoje įskaitoje M. Coma pakilo į antrąją vietą iš ketvirtosios, tačiau lyderiui C. Despresui pralaimi daugiau nei valandą. Trečiąją poziciją išsaugoti pavyko portugalui Helderiui Rodriguesui.

Šeštadienis Dakaro ralyje - poilsio diena. Aštuntajame etape sekmadienį iš Antofagastos į Kopjapą Čilėje lenktynininkams teks įveikti 472 km greičio ruožą.


Šiame straipsnyje: "Dakaras"Dakaro ralis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių