„Chrysler„ vienija jėgas su „General Motors“?

Automobilių pramonei išgyvenant vieną didžiausių nuosmukių istorijoje, dienraštis  „New York Times" praneša, kad "General Motors" ir „Chrysler" bendrovės vienija jėgas. 

Amerikiečių žiniasklaidos teigimu, abiejų koncernų vadovai dėl galimo susijungimo tariasi jau daugiau nei mėnesį. Tokio sandorio galimybė vertinama santykiu „50 su 50".

Abiejų gamintojų didžiąją dalį pardavimų sudaro SUV visureigiai ir pikapo tipo sunkvežimiai, todėl manoma, kad šiems JAV automobilių koncernams kartu būtų lengviau pereiti nuo tradicinių „amerikietiškų" automobilių prie mažesnių, ekologiškesnių ir ekonomiškesnių keturračių gamybos.

Praeitą savaitę „General Motors" buvo priversta išplatinti pranešimą, kuris buvo skirta nuslopinti gandus apie koncerno bankrotą. Šis automobilių gamintojas šiuo metu desperatiškai pardavinėja nuostolius nešantį „Hummer" prekinį ženklą. 

Šaltinių teigimu, susijungus „General Motors" ir „Chrysler", dominuojančia bendrove taptų pirmoji. Tačiau jei sandoris nepavyktų, pastarojo koncerno vadovai neatmeta galimybės tartis su „Renault-Nissan" aljansu.


Šiame straipsnyje: ChryslerSUVvienija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių