B.Vanagui Estijoje šturmanaus rusas

Spalio 10-11 d. Estijos Saaremaa salose startuoja vienos prestižiškiausių automobilių lenktynių Baltijos jūros regione, „Saaremaa rally 2008". Tai tradicinės automobilių ralio varžybos, vyksiančios jau 41‘ą kartą. Taip pat tai yra 8--tasis Estijos automobilių ralio čempionato etapas. Šiose lenktynėse yra pareiškę norą dalyvauti net 7 lenktyninkų ekipažai iš Lietuvos.

Prieš porą savaičių iš Lenkijoje vykusio „rally Orlen" grįžęs lenktynininkas Benediktas Vanagas, kur jam talkino šturmanas iš Estijos Silveris Kuttas, taip pat startuos „Saaremaa rally 2008". Šį kartą jis savo jėgas bandys su šturmanu iš Rusijos Vasilyjumi Mirkotanu. Ekipažas startuos su 2007 metų specifikacijos Anglijoje ruoštu N grupės automobiliu „Subaru Impreza WRX STI N12b".

„Kadangi mano pastovus šturmanas Ramūnas Šaučikovas šiuo metu negali su manimi dalyvauti varžybose užsienyje, nusprendžiau savo įgūdžius tobulinti su geriausiais savo srities specialistais iš užsienio. Ralis Lenkijoje parodė, kad su nauju šturmanu sėkmė galima ir važiuojant pirmąjį kartą. Antra vertus, pagrindinis mano tikslas šiose dvejose lenktynėse - tobulinti važiavimo stenogramą nežinomose trasose, kuri bus ypač reikalinga 2009 m. sezono metu. Silveris bei Vasilyjus yra pripažinti savo srities specialistai dalyvaujantys pasaulio ralio čempionate. Džiaugiuosi, kad jie sutiko man padėti siekti savo tikslų", - sakė B.Vanagas.

Šiame ralyje B. Vanagas nebus vienintelis lietuvis, važiuosiantis skirtingų tautybių ekipaže. Su „Honda Civic" sėkmingai lenktyniaujančiam estui Kaspar Koitla šturmanaus Greta Germanavičiūte iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių