Britanijos oro uostų darbuotojai planuoja streiką

Netrukus gali sutrikti įprastas Britanijos oro uostų darbas, dėl darbuotojų ketinimo kelti streiką, praneša Guardian.co.uk

Britų oro uostus valdančios kompanijos BAA profesinės sąjungos nariai paskelbė apie ketinimą kelti streiką, taip sutrikdant visų šešių Britanijos oro uostų veiklą. Tūkstančiai oro keleivių gali susidurti su dideliais nepatogumais, jei vakar vykusio oro uostų darbuotojų susirinkimo planas kelti streiką bus įvykdytas. Streikas planuojamas nuo rugpjūčio 23 dienos.

Vasaros senonas oro uostams yra intensyviausias laikotarpis metuose, kada oro uosto paslaugomis naudojasi apie 300 tūkst. keleivių.

Realių veiksmų darbuotojai nesiims iki pirmadienio, mat vis dar tikisi civilizuotų derybų su BAA kompanijos vadovais. Profesinės sąjungos atstovas Brendanas Goldas teigia, kad konfliktas su BBA vyksta jau apie keturis mėnesius: „Šis sąjungos nutarimas kelti streiką parodo nusivylimą kompanijos požiūriu į darbuotojus“.

Dar prieš profesinės sąjungos nutarimą kelti streiką, Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas sakė: „Tokio tipo streikai nepasiekia nieko gero, tik pridaro daugybę žalos tiek keleiviams, tiek šalies ekonomikai“.





NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių