B.Obama pažadėjo padėti gamintojams

Šį mėnesį išrinktas ir kitų metų pradžioje JAV prezidento pareigas pradėsiantis eiti Barackas Obama pažadėjo padėti šalies automobilių gamintojams išbristi iš krizės. 

„Didysis trejetas" - „Ford", „General Motors" ir „Chrysler" - praėjusią savaitę paskelbė patyrę milžiniškų nuostolių trečiajame metu ketvirtyje ir jeigu JAV valdžia nesuteiks paramos, turimų resursų užteks tik iki metų pabaigos. 

„General Motors" pardavimai visame pasaulyje krito 11 proc., Europoje situacija dar prastesnė - užfiksuotas 12,3 proc. nuosmukis. Bandymas gelbėtis ir susijungti su „Chrysler" taip pat žlugo. Praėjusią savaitę „Didysis trejetas" JAV Kongresui pateikė prašymą dėl 50 mlrd. JAV dolerių paramos. 

„Ford" teigia per trečią ketvirtį patyrę 129 mln. JAV dolerių nuostolių, „General Motors" - 2,5 mlrd. Pirmieji grasino iš darbo atleisti 2,6 tūkst. darbuotojų, o pastarieji - 7 tūkst. Tačiau panašu, kad pagalbos šauksmas jau išgirstas, o pirmasis padėti pažadėjo B.Obama, JAV automobilių rinką pavadinęs „visos šalies pramonės stuburu". 

Išrinktas naujasis JAV prezidentas jau pažadėjo, kad jo vadovaujama administracija pasistengs kaip įmanoma greičiau suteikti finansinę paramą automobilių gamintojams. Be to, B.Obama ragins, kad vis dar JAV prezidento pareigas einantis George‘as Bushas jau dabar „Didžiajam trejetui" suteiktų 25 mlrd. JAV dolerių paskolą.


Šiame straipsnyje: FordGeneral MotorsChryslerObama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių