B.Lubys: nežinau, kaip valdžia apmokestins mano smartą

Mažu ekonomišku "Smart" automobiliu važinėjantis Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys teigia neišmanantis, kaip galėtų būti apmokestinta jo transporto priemonė.

"Nežinau, kaip įformins man smartą nuo liepos 1 dienos, nes jo likutinė vertė bus vienas litas, kadangi iki tol mes už ją išmokėsim lizingui. Jis gali tapti arba mano, arba "Achemos grupės" nuosavybe. Tai kaip nuo to lito skaičiuosim, aš to dar nesupratau", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė koncerno "Achemos grupė" vadovas B.Lubys.

Jis teigė, kad verslininkai siūlė premjerui Lietuvoje taikyti Estijos modelį, jei biudžetui reikia kažkokios pinigų sumos.

"Vieną faktorių (cilindrų tūrį - red. past.) pasirinko ir pagal jį nustatė metinį mokestį", - sakė verslininkas.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojo Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisos, pagal kurias pajamomis, gautomis natūra, yra pripažįstama gyventojo gauta nauda, kai tarnybinis automobilis naudojamas ir asmeniniais tikslais.

Pajamos natūra už tarnybinius automobilius apskaičiuojamos, nustatant 0,75 proc. automobilio rinkos kainą arba automobilio mėnesio nuomos rinkos kainą.


Šiame straipsnyje: Lubys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių