Baigtos kloti Jakų estakadų perdangos

Jakų žiedo rekonstrukcija sparčiai artėja prie pabaigos. Jau atlikta 80 proc. visų projekte numatytų darbų. Neabejojama, kad jie bus užbaigti lapkritį kaip ir numatyta.

Rekonstrukcijos antrąjį etapą atliekančios įmonės „Kauno tiltai“ Tiltų statybos aikštelės vadovas, Jakų žiedo rekonstrukcijos darbų vadovas Kęstutis Stankus tvirtino, kad šiuo metu užbaigta betonuoti abiejų estakadų Palanga-Kaunas ir Kaunas-Palanga, kurių bendras ilgis 869 metrų, perdanga.

„Estakadų betonavimas yra vienas svarbiausių projekto darbų. Jis pareikalavo daugiausia žmogiškųjų resursų. Monolitinės gelžbetoninės estakadų perdangos įrengimui prireikė 8 tūkst. kubinių metrų aukštos kokybės betono“, – komentavo vadovas.

Anot K.Stankaus, šiuo metu įrengiami apsauginiai metaliniai atitivarai, kurių ilgis sieks 2 kilometrus, baigiami ir transporto žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Taip pat atliekami žiedo apšvietimo įrengimo darbai.

Ant išbetonuotos estakadų perdangos yra rengiamasi kloti apie 8 tūkst. kvadratinių metrų dviejų sluoksnių prilydomos hidroizoliacijos.

Vėliau jos bus asfaltuojamos, vykdomi apdailos darbai, dažymas, bus tvarkoma aplinka.

K.Stankus pabrėžė, kad darbai vyksta pagal planą ir bus užbaigti lapkritį. Antras Jakų žiedo rekonstrukcijos etapas pradėtas šių metų sausio pabaigoje. Darbai kainuos beveik 58,8 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
kodel nesutvarko ar neislygina ivaziavimu ir isvaziavimu i zieda nuo Vilniaus plento, tenka lauzyt masinas visiems

rb

rb portretas
Keista, nes mačiau, kad yra likę nebaigti keistoki apendixai/juostos/kryptys, kurios prašytųsi tęsinio, bet jo nėra...Kame reikalas, jei jau viskas baigta?

rm

rm portretas
nuo palangos puses graziai garbanota ta ju perdanga:) kaip jura banguoja, o meistrai :D
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių