Baigėsi „Peugeot" dizaino konkursas

Pasaulinėje Paryžiaus automobilių parodoje paskelbti penktojo „Peugeot" dizaino konkurso nugalėtojai. Šį kartą buvusi konkurso tema -  „Įsivaizduokite „Peugeot"  automobilį, skirtą ateities megapoliui" - sulaukė didelės sėkmės: buvo pasiūlyta daugiau kaip 2500 projektų, dalyviai buvo iš 95 šalių. 

Geriausiu buvo pripažintas 25 metų Karloso Arturo Toreso Tovaro iš Kolumbijos darbas „Peugeot RD". Šio vaikino pasiūlytas koncepcinis automobilis veikia naudodamasis išradinga lankstų sistema, jis yra labai stabilus ir gali laisvai judėti miesto eismo sraute. Elektros varikliu aprūpintos vienvietės mašinos pilotas gali mėgautis panoraminiu vaizdu ir vairuoti balso komandomis. 

„Peugeot RD" jungia pojūčius, patiriamus važiuojant 3 ratų motoroleriu, ir patogiu lengvuoju automobiliu, išsaugodamas pagrindines šių transporto priemonių funkcijas. Be to, ši mašina veikia nekeldama jokio triukšmo. 

Konkurso organizatorių manymu, kolumbiečio projektas yra ir solidus, ir ypatingai paprastas. Koncepcinis automobilis yra puikiai pritaikytas megapolių aplinkai su įvairiais judėjimo apribojimais. 

2-oji vieta skirta 45 metų Emre Yazicisui iš Turkijos už „Peugeot EGO". Ši transporto priemonė taip pat juda naudodama elektros energiją, yra lengva, tvirta ir paprasta naudoti. Dideliuose miestuose piko valandomis daugelis automobilių dažniausiai perveža tik vieną keleivį. EGO sukurtas atsižvelgiant į šią aplinkybę. „Peugeot EGO" turi tik du ratus, yra itin kompaktiškos formos ir turi unikalią durų atidarymo sistemą, leidžiančią patogiai įlipti ir išlipti. Automobilis valdomas žaidimų tipo valdymo rankena keičiant ratų, kurie varomi nepriklausomai, sukimosi greitį, - todėl jis gali apsisukti vietoje. 

3-iąją vietą užėmė modelis „Peugeot OXO", kurio autorius - 22 metų dizaineris Lou Ke iš Kinijos.  Pagrindinė naujovė - dviejų mašinos dalių sujungimas novatoriška sistema „X", kuri suteikia galimybę sumažinti transporto priemonės dydį ją pastatant arba važiuojant siauromis gatvėmis. Išradinga ratų sistema leidžia šiai transporto priemonei važiuoti šonu, apsisukti aplink savo ašį, - tai labai tinka miesto sąlygoms.

Šiuolaikiškas ir saugantis aplinką modelis turi elektros variklius. Konsolė „Peugeot Phone" - leidžia vairuotojui valdyti transporto priemonę pasirenkant mechaninį ar automatinį valdymą. Funkcija „vairavimas be streso" leidžia dviem keleiviams važiuoti arba kuo optimaliau įveikiant atstumą, arba tiesiog mėgaujantis kelionės vaizdais.

 


Šiame straipsnyje: Peugeot dizainas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių