Baigėsi Lietuvos driftingo čempionatas

Savaitgalį Kaune, prekybos miestelyje "Urmas" pasibaigęs paskutinis šių metų Driftingo Čempionato etapas, kraują dalyviams bei žiūrovams įkaitino ilgam. Svylančių padangų kvapas, aštriai riaumojantys galingi automobilių varikliai bei įsiaudrinusios palaikymo komandos „piešė" tikrai gerą renginio vaizdą. 

Finalinė kova sulaukė ir svečių iš Latvijos, kuriems sekėsi nekaip. Vienas iš jų, nesuvaldė BMW 328 E46 automobilio ir galu išslydęs iš trasos apgadino "bolidą". Taigi, jau kvalifikacinių važiavimų metu buvo matyti, jog čia bus karšta! Dalyvių technika taip pat stebino visus žiūrovus. Jie galėjo pamatyti ir žadėtus itin retus bei galingus, o ne gana to, dar ir statančius skersą automobilius. Tai Evaldo Kovalenkos Nissan Silvia PS13 bei egzotiškieji Donato Šiauliavičiaus Nissan Skyline R32 GTS ir Ramūno Bruzgos Nissan Skyline R33 GTS.

Baigiantis kvalifikacinėms varžyboms buvo tikrai sunku prognozuoti nugalėtoją - matėsi, jog visi dalyviai stengėsi iš visų jėgų. Juk paskutinis etapas lemė viso čempionato baigtį! Po kvalifikacijos „Urmo Finalu" pavadintame etape Mindaugo Girčiaus „AGR Motorsport" S14a buvo pripažintas tvarkingiausiu Kovos automobiliu ir apdovanotas UAB "Diurablio prekybos" įsteigtu vertingu prizu, o specialioje "TM" kovoje tarp geriausią slydimo kampą parodžiusių vairuotojų, pasižymėjo Timas Simniška su Drifter.lt Opel Omega 4.0, taip laimėdamas TM (Technika Mums) žurnalo prenumeratą visiems metams. 

Pertraukos metu ir žiūrovai galėjo pajusti tai, ką reiškia ‘statyti skersą' . DriftSpec taksi vėžino visus norinčius ir spėjusius užsiregristruoti į šią pramogą su koviniu ir nekasdieniškai atrodančiu Nissan RPS13 180sx automobiliu. Daugiau nei 360 arklio galių turintį ir mažiau nei per 3 minutes galintį susvilinti specialias Toyo padangas monstrą pilotavo Mantas Dori - vienas iš šešių drifto „Svajonių komandos" narių. Taigi, susirinkusi publika namo galėjo parsivežti ne tik įsimintinas akimirkas, bet ir saldžius pojūčius. 

Poriniuose „Tsuiso" važiavimuose sulaukėme ir itin įtemptų kovų, dėl kurių net ir teisėjų bokštelyje vyko įnirtingos diskusijos dėl dalyvių pasirodymų bei jų vertinimo. Ypač arši kova buvo tarp Viliaus Paulausko bei realaus pretendento į DK (Drifto Karaliaus) titulą - Dariaus Balio pravarde ‘V8'. Abu jie „kovojo iš peties", tačiau papildomų važiavimų metu, nedidele persvara nugalėjo didesnę patirtį turintis D.Balys su pragariškai riaumojančiu „BCE Service" BMW 540 V8. Kiek prasčiau sekėsi vienam iš favoritų, pirmąją kovą laimėjusiam, BMW 323 Turbo automobilį pilotavusiam Pauliui Jacinai, kitaip žinomą ‘Free' pseudonimu.

Teisėjams paskyrus aukščiausią įvertinimą kvalifikacijos metu, jis iškrito per pirmuosius porinius važiavimus.  Du praeitus sezonus iš eilės Drifto Karaliaus titulą iškovojęs, publikos gerbiamas Andrius Miciūnas su „AGR Motorsport" Nissan S14 lengvai nepasidavė ir sėkmingai artėjo link pusfinalių. Pačiame įskaitinės rezultatų lentelės viršuje esantis drifto veteranas Timas Simniška savo įgūdžių dėka „triuškino" oponentus vieną po kito, taip sėkmingai skindamas sau kelią link didžiojo finalo. 

Kovoje dėl trečiosios vietos varžėsi du, tos pačios "AGR Motorsport" komandos atstovai Mindaugas Girčius ir Andrius Miciūnas, „slystantys" labai panašiais Nissan 200sx S14 automobiliais. Įspūdingas greitis, minimalūs atstumai, dideli slydimo kampai bei daug dūmų - kvapą gniaužiantis vaizdas! Kad ir kaip bebūtų, patirtis daug ką reiškia. Mindaugas nusileido prieš drifto senbuvį, du Drifto Karaliaus titulus turintį, Andrių Miciūną, atiduodamas jam trečiąją vietą. Didžiajame finale varžęsi Darius Balys su Timu Simniška parodė meistriškus automobilio valdymo sugebėjimus. 

Poriniuose "Tsuiso" važiavimuose teisėjų užduota sąlyga -  kiek galima tiksliau atkartoti priekyje slystančio automobilio trajektoriją, tai darant kiek galima arčiau priekyje slystančiojo, lėmė ketvirtosios kovos baigtį. Nugalėjo Darius Balys, palikdamas Timą antroje vietoje. Tačiau to nepakako, kad bendroje įskaitoje Darius užliptų ant aukščiausio laiptelio ir 2008-ųjų metų Lietuvos Drifto Karaliumi buvo pripažintas Timas Simniška! Ant garbės pakylos užkopusieji trys geriausieji Lietuvos drifteriai apdovanoti UAB „Melga" įsteigtais 1500Lt, 1000Lt bei 700Lt dovanų čekiais. 

Tuo tarpu 2008 metų Drifto Karaliaus titulą pelnęs Timas laimėjo drifterio svajonės prizą. Driftingo čempionato organizatoriai bei prizą įsteigę prekybos miestelio "Urmas" ir internetinės autodalių parduotuvės "DriftSpec" atstovai, paskelbę ypatingoje paslaptyję saugotą siurprizą, nustebino ne vieną dalyvį bei žiūrovą. Drifto Karalius laimėjo vizitą į pasaulio driftingo meką - „EBISU Drift Festival" renginį Japonijoje, kur Timas perims šoninio slydimo meno subtilybes iš pasaulio driftingoo meistrų D1 Drifto kursuose. Būtent to ir nusipelnė milžiniškai daug pastangų įdėjęs, vienas seniausių Lietuvos driterių  - Timas Simniška. Tegyvuoja Karalius! 

Driftingo čempionatas baigia oficialių 2008 metų sezoną ir jau dabar pradeda ruoštis kitų metų varžyboms, organizatoriai kitąmet žada tikrą „bombą"! 

Daugiau apie driftingą sužinosite apsilankę internetinėje svetainėje www.drifting.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių