Automobilių salonai latvių nedomina

Latvijoje naujų automobilių pardavimas, palyginus su praeitų metų duomenimis, nukrito penkis kartus. Nuo šių metų sausio iki spalio buvo parduota 3397 automobilių, o per tą patį praėjusių metų laikotarpį buvo parduota beveik 17 tūkstančių automobilių, rašo autobild.lt.

Automobilių pardavimų kritimas tęsiasi ir toliau. Spalį buvo parduota 218 naujų automobilių, o tai 22 vienetais mažiau negu rugsėjį. Tai pats blogiausias pardavimų rezultatas per visus šiuos metus. Dagiausiai automobilių šiemet buvo parduota sausį (494 mašinos) ir birželį (476 mašinos).

Lyderiauja Toyota markės automobiliai. Jų per dešimt šių metų mėnesių parduota 582 vienetai. Tačiau tai 72,6 procentais mažiau negu 2008 metais. Antroje vietoje Volkswagen markės automobiliai – 347 naujų mašinų (-81,2 proc.). Trečioje vietoje Mitsubishi – 225 automobiliai (-72,7 procento).

Net 600 procentų išaugo „Hummer“ markės automobilių pardavimai. Tiesa, pagal vienetus tai tik 21 automobilis, praeitais metais jų buvo parduota tik du vienetai.

Daugiau negu 90 procentų šiemet krito Mazda, Dacia, Chevrolet, Fiat ir Dodge markės automobilių pardavimai.

Praėjusiais metais Latvijoje buvo parduota 19 tūkstančių lengvųjų automobilių, o 2007 metais – 32 tūkstančiai.


Šiame straipsnyje: auto rinka

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių