Automobilių garso sistemos ypatumai

„Blaupunkt" pristatė naują novatoriškos produktų serijos „Bremen" automobilinį garso grotuvą - Bremen MP78. Naujasis modelis išsiskiria aukštos kokybės radijo signalo priėmimu, nepriekaištinga garso atkūrimo kokybe ir daug įvairesnėmis ekvalaizerio funkcijomis, taip pat beveik neribotomis sujungimo galimybėmis. 

Pranešime spaudai teigiama, kad Bremen MP78 aukščiausios kokybės radijo imtuvas su ADR TwinCeiver (pažangiu skaitmeniniu imtuvu) garantuoja neprilygstamą radijo signalo priėmimo kokybę. Dvigubo skaitmeninio imtuvo ir specialios DDA (skaitmeninės kryptingos antenos) kombinacija realiai išvengia bet kokių trikdžių ir priima signalą iš daug tolimesnių siųstuvų. 

Bremen MP78 įmontuotas stiprintuvas, kurio maksimalus galingumas - 4 x 50 vatai, garantuoja turtingą ir galingą skambesį. Daugybė įvairių jungčių, įskaitant 5 voltų keturių kanalų pirminio stiprintuvo jungtį, reguliuojamą žemų dažnių generatoriaus jungtį ir centrinio kanalo jungtį su atskiru penkių juostų ekvalaizeriu, leidžia bet kuriuo metu papildyti ir pagerinti garso sistemą, pavyzdžiui, Velocity serijos stiprintuvais arba žemų dažnių generatoriais. 

Bremen MP78 naujasis raiškusis „Digital Sound Adjustment" suteikia galimybę subtiliai reguliutoi garsą, pritaikant skambėjimą kiekvienam atskiram automobiliui ir išgaunant individualių klausytojų pageidaujamą rezultatą. Automatiškai veikiantis parametrinis 4 x 7 juostų ekvalaizeris padeda tiksliai nustatyti garsą 1/6 oktavos žingsniu pagal individualius poreikius. 

Šešiais kanalais atkuriamo garso signalo laiko suderinimas reguliuojamas visiškai atskirai, todėl galima išgauti pageidaujamą skambesį konkrečioje vietoje, pavyzdžiui ten,  kur paprastai yra automobilio vairuotojo galva, arba taip, kad geru skambesiu mėgautųsi ir vairuotojas, ir keleivis. 

Reguliuojamas aktyvus trijų juostų krosoveris užtikrina optimalų kiekvieno automobilio garsiakalbio skambesį, o DNC (Dynamic Noise Covering) sistema, pasitelkdama išorinį mikrofoną, nuolatos analizuoja į automobilį iš išorės patenkantį triukšmą ir atitinkamai pareguliuoja garso sistemos skambesį ir garsumo lygį. 

Šiandieną naudojamos įvairiausios duomenų laikmenos, kuriose įrašomos muzikos bylos, taip pat įvairūs portatyvūs garso grotuvais, kuriais galima atkurti ir klausytis muzikos. Tai viso labo reiškia tai, kad automobilio garso grotuvas turi būti ypatingai universalus, kad atkurtų šias bylas. Bremen MP78 atkuria kompaktiniuose diskuose įrašytas MP3 bylas, o USB jungties dėka gali atkurti jas ir iš USB atminties modulių bei portatyviųjų kietųjų diskų. 

Tai dar ne viskas - už elektroniškai nuleidžiamo priekinio skydelio paslėptas SD ir MMC kortelių skaitytuvas, kuriuo galima nuskaityti muzikos bylas iš ypač didelės talpos atminties kortelių. Rasti ir pasirinkti pageidaujamus kūrinius yra pakankamai lengva stebint pavadinimus dideliame spalvotame Bremen MP78 grotuvo ekrane. 

Naudojant „AUX In" jungtį prie garso sistemos galima prijungti kitus portatyvius muzikos grotuvus ir navigacinius prietaisus - per garso sistemą atkuriamas švarus ir aiškus garsas. Teisingai prijungus prie  Bremen MP78 sistemos, galima paprastai ir patogiai valdyti ir iPod muzikos grotuvus, naudojant automobilio garso sistemos valdymo mygtukus ir spalvotą ekraną. 

Be to, Blaupunkt Bremen MP78 automobilinis garso grotuvas turi Bluetooth 2.0 vartotojo terpę, kurios dėka naudoti telefoną automobilyje tampa paprasta ir saugu. Dėl to ne tik nebelieka būtinybės įsigyti laisvų rankų sistemą, bet ir patiriami papildomi patogumai. 

Pavyzdžiui, į automobilio grotuvą galima įrašyti penkis šimtus telefonų numerių, o iš jų pasirinkti dešimt greito rinkimo telefonų numerių, kuriuos galima surinkti ypatingai greitai ir patogiai. Vieno mygtuko paspaudimu galima atidaryti telefono skambučių sąrašą, o adresatų vardai parodomi dideliame spalvotame ekrane. Be to, naudojant belaidę Bluetooth sąsają galima atkurti ir telefone įrašytas muzikos bylas. 

Į Blaupunkt Bremen MP78 komplektą įeina prie stiklo tvirtinama antena, skirta antram imtuvui, mikrofonai laisvų rankų įrangos sistemai bei save reguliuojančiam ekvalaizeriui, USB kabelis, stiprintuvo prijungimo kabelis, kreditinės kortelės dydžio nuotolinio valdymo pultelis. 

Be to, iš www.blaupunkt.com tinklapio internetu galima parsisiųsti naujausią sistemos programinę įrangą ir iš kompiuterio įrašyti į atminties kortelę, iš kurios vėliau galima perkelti į automobilio radijo sistemą naudojant USB jungtį. 

Elegantišku dizainu, aukštos kokybės radijo signalo priėmimu, nepaprastai plačiomis automobilio garso aparatūros skambėjimo reguliavimo galimybėmis, taip pat galimybėmis prijungti įvairias duomenų laikmenas ir garso grotuvus Bremen MP78 patenkins pačių išrankiausių automobilių garso mylėtojų reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių