Automobiliai su „Tėvų kontrolės" funkcija

Jau kitąmet bus pristatyti automobiliai su kontrolės funkcija, kuri galės apriboti įvairius jaunųjų vairuotojų veiksmus su automobiliu. 

Amerikos automobilių gamintojas „Ford" žada naujovę, kuri vadinsis „MyKey" (lietuviškai „mano raktas" - red.past.). Ši sistema leis apriboti automobilio greitį, audio sistemos skleidžiamą garsą ar įspėti vairuotoją, jeigu saugos diržai neužsegti. 

„MyKey" funkcija bus pristatyta kitąmet, o automobiliai su šia naujove rinkoje pasirodys 2010-iais. Nors „Ford" skelbiasi būsiantys pirmieji, kurie sumontuos šią funkciją, manoma, kad ateityje ji taps standartinės automobilių įrangos dalimi. 

Pagrindinis „MyKey" elementas - greičio ribotuvas. Savo atžalas norintys kontroliuoti tėvai galės nustatyti automobilio greičio limitą (pavyzdžiui, iki 130 km/val.). „Ford" atstovų teigimu, kitos funkcijos bus tokios kaip audio sistemos skleidžiamo garso ribojimas bei įspėjamieji signalai neužsisegus saugos diržo (pastaroji funkcija toli gražu ne naujiena automobilių rinkoje). 

Taip pat bus galima įjungti įspėjamuosius signalus vis didėjant automobilio greičiui bei artėjant prie nustatytos ribos. „Šios naujos sistemos sukurtos remiantis jau turimomis technologijomis", - sakė „Ford" elektronikos sistemų direktorius Jimas Buczkowskis. 

Pirmasis modelis, kuriame planuojama įdiegti „MyKey" funkcija, bus „Ford Focus", kurio atnaujinta versija rinkoje pasirodys 2010-iais. Vėliau tą patį planuojama padaryti ir su kitais atnaujinamais „Ford", „Lincoln" bei „Mercury" modeliais. 

„Tyrimai rodo, kad nepasirinktas saugus greitis yra pagrindinė priežastis, dėl kurios žūsta jauni vairuotojai. Todėl manau, kad tokia sistema turėtų pagerinti automobilių saugumą", - sakė tyrimų instituto „Insurance Institute for Highway Safety" vice prezidentė Anne McCartt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių