Aukštoji „Renault" mada

Spalį vyksiančioje Paryžiaus automobilių parodoje „Renault" automobilių gamintoja pristatys naują koncepcinį padidinto pravažumo automobilį  „Ondelios", kuris skirtas specialiai mėgstantiems patogias keliones. Hibridinis automobilis yra „Renault" įrodymas, kad automobilis gali būti ir patogus keleiviams, ir draugiškas aplinkai.

 4,8 m ilgio ir 1,6 m aukščio automobilis pasižymi itin aptakiomis linijomis, kokiomis paprastai būdingos skraidantiems aparatams. „Ondelios" stiklinis stogas padidina automobilio erdvę ir leidžia salone mėgautis natūralia šviesa. Stačiai nukirstas galinis stiklas suteiki mašinai išskirtinumo. Automobilio durys pakeliamos į viršų.

 „Ondelios" salone yra trys eilės sėdynių, kurios leidžia automobilyje patogiai įsitaisyti šešiems žmonėms atskirose sėdynėse, primenančiose esančias lėktuvuose. Elektra reguliuojami sėdynių atlošai leidžia įsitaisyti lyg skrendant verslo klase. Sėdynių aukštis suprojektuotas taip, kad keleiviai jaustųsi laisvai kalbėdami vienas su kitu. Automobilio interjerui sukurti naudojamos tik pačios geriausios medžiagos, todėl kiekvienas keleivis gali jaustis lyg poilsio kambaryje ant ratų.

 Į „Ondelios" yra montuojamas 2,0 litro darbinio tūrio, 205 AG dyzelinis ir du 27 AG (20 kW) elektros varikliai. Šio koncepcinio hibrido elektros variklius energija aprūpina ličio jonų baterija, kuri gali suteikti 4 kW/val. Dyzelinio variklio maksimalus sukimo momentas 450 Nm, pasiekiamas 1700 ir 3800 aps/min. diapazone. Su šiuo varikliu „Renault Ondelios" iki 100 km/val. greičio įsibėgėja per 7,8 sek. Važiuojant su septynių bėgių pusiau automatine pavarų dėže vidutinės automobilio kuro sąnaudos - 4,5 l/100 km. Naujasis koncepcinis automobilis išsiskiria itin maža CO2 emisija, kuri sudaro tik 120 g/km.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių