Atnaujintas „Hyundai i30“

Kurdami „i30“ modelį, „Hyundai“ konstruktoriai ir dizaineriai iškėlė sau uždavinį sukurti tokį automobilį, kuris atitiktų europiečio vartotojo poreikius ir lūkesčius.

Europiečiai puikiai priėmė šį automobilį, tad greitai augantys pardavimų skaičiai nebuvo netikėti.

2007 metais prekyboje pasirodęs „i30 modelis“ į „Hyundai“ automobilių gamą įliejo naujus i serijos atpažinimo ženklus. Būdingi i serijos bruožai yra naujoviškumas, įkvėpimas ir inteligencija (innovation, inspiration, intelligence). Kažkuria prasme „i30“ tapo „Hyundai“ koncernui automobiliu – pionieriumi: tai pirmasis bendrovės automobilis, gaminamas Europoje (Nosovicų mieste Čekijoje), ir pirmasis „Hyundai“ automobilis, gavęs didžiausią penkių žvaigždučių įvertinimą NCAP saugumo bandymuose. Be to, „i30“ yra pirmasis iš „Hyundai“ ekologiškų Blue DriveTM automobilių, kuriame įrengta ISG (Idle Stop and Go (išjungimo ir užvedimo)) sistema, mažinanti degalų sąnaudas ir išmetamųjų dujų kiekį.

Natūralus dizaino tobulinimas

Atnaujinta i30 išvaizda suteikia automobiliui šviežumo ir tai didina nuolatinį Europos pirkėjų susidomėjimą. Viena iš svarbiausių Hyundai i30 ypatybių yra stilingas ir šiuolaikinis dizainas. Atnaujinta automobilio išorė pabrėžia estetines automobilio savybes.

Pakeistos oro ėmimo angos ir radiatoriaus grotelės atkartoja būdingus i šeimos automobilių bruožus. Atnaujintas buferis ir kampuotesni rūko žibintai – tai naujovės, suteikiančios automobilio priekiui dar daugiau dinamiškumo. Nauji išorės elementai – praplatinti slenksčiai ir atnaujintas galinis buferis – sukuria „raumeningesnio" automobilio įspūdį. Su išorės pakeitimais pasikeitė ir automobilio ilgis: penkių durų „i30“ pailgėjo 35 mm, o universalas „i30CW“ – 25 mm.

Pasikeitė ir automobilio įranga. Dabar Hyundai „i30“ turi du įrangos lygius: Classic ir Comfort. Automobiliuose su standartine Classic įranga yra borto kompiuteris ir priekiniai rūko žibintai, be to, priekiniai žibintai su Follow-me-home funkcija (palengva užgęstantys žibintai). Modeliams su Comfort įranga papildomai galima užsakyti greičio palaikymo sistemą su valdymu ant vairo ir greičio ribotuvu.

Blue DriveTM koncepcija neša vaisius

„i30“ yra pirmasis „Hyundai“ Blue DriveTM serijos automobilis. „Hyundai“ Blue DriveTM technologija įgyvendina vis efektingesnių ekologinių sprendimų paieškas. Atnaujindama „i30“, „Hyundai“ bendrovė papildė ir i30 Blue DriveTM versiją, aprūpinusi automobilį padangomis, kurios mažina pasipriešinimą riedėjimui ir leidžia sumažinti degalų sąnaudas bei išmetamų CO2 kiekį. Blue DriveTM serijos automobilių degalų sąnaudos ir išmetamų CO2 kiekis sumažėjo 9%, lyginant su kitais šios klasės automobiliais, o tai ypač vertina vartotojai, ieškantys mažesnių automobilio išlaikymo išlaidų.

 Atnaujinti tiek penkių durų „i30“, tiek universalas „i30CW“.

Be didžiulio populiarumo tarp pirkėjų, Hyundai i30 sėkmingai išlaikė daugybę testų ir bandymų, taip pat iškovojo daug prizų ir titulų:

2010 vasaris Geriausias pirkinys (Best Buy); bilpriser.dk.
2009 liepa Tarp pačių patikimiausių Didžiosios Britanijos automobilių (Britain´s Most Reliable Cars) interneto svetainėje Which?
2009 gegužė 2009 metų automobilis (Car of the Year); Australijos žurnalas ECO Car.
2009 kovas „Supreme Winner“– Apdovanojimas už pasiekimus automobilių pramonėje (AA Motoring Excellence Awards), Naujoji Zelandija.
2008 gruodis Pats saugiausias vidutinės klasės automobilis Argentinoje; Kelių ir transporto saugumo tyrimų centras (Center for Road Safety and Experimentation).
2008 rugpjūtis Pirmasis Azijos automobilis, iškovojęs „Metų automobilio” titulą Ispanijoje.
2008 vasaris 2007 metų automobilis Australijoje; CARSGuide, 2007 m. lapkritis.

 


Šiame straipsnyje: Hyundai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių