Atidėti pradedančių vairuotojų pakartotiniai mokymai

Seimas priėmė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, kuriomis teisiškai įtvirtinta, tačiau realiai neveikianti tvarka dėl pradedančių vairuotojų pakartotinių mokymų atidėta 2012 metams.

Nuo 2008 metų liepos 1-os pradedantiems vairuotojams buvo išduodami dvejus metus galiojantys vairuotojo pažymėjimai, įstatyme numatant, kad nuolatines teises toks vairuotojas galėtų įgyti tik užbaigęs papildomus mokymus pagal nustatytą tvarką.

Kadangi iki šiol nenustatyta nei papildomų mokymų tvarka, neįsteigti ir praktinio mokymo centrai, kuriuose būtų vykdomas papildomas pradedančių vairuotojų mokymas, o liepą nustoja galioti pirmi laikinieji vairuotojo pažymėjimai, Seimo priimtomis pataisomis tvarka dėl papildomų mokymų nukelta 2012-siems.

Kaip praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius, nutarus pradedantiesiems vairuotojams atidėti papildomus vairuotojų mokymus, dvejus metus galiojantis pažymėjimas, nustosiantis galioti iki 2012 metų, bus keičiamas į dešimt metų galiojantį pažymėjimą be papildomų mokymų.

Papildomų vairuotojų mokymų tvarka motorinių transporto priemonių vairuotojams nesikeis, jie ir toliau bus organizuojami tiems, kuriems teisė vairuoti buvo atimta dėl KET pažeidimų.

Nuo liepos 1 dienos papildomi vairuotojų mokymai taip pat bus organizuojami specialiųjų transporto priemonių vairuotojams, naudojantiems mėlynus ar raudonus žybčiojančius švyturėlius, arba specialiuosius garso signalus.

Taip pat priimtomis pataisomis Vyriausybei pavesta per 2 metus nuo įstatymo įsigaliojimo parengti teisės aktus, kuriuose būtų numatyta papildomo vairuotojų mokymo tvarka, nustatant ir 2 metų stažą turinčių vairuotojų, tačiau sistemingai pažeidinėjusių Kelių eismo taisykles, papildomo mokymo sistemą, apsvarstant galimybę sukurti balų už Kelių eismo taisykles pažeidimų sistemą.


Šiame straipsnyje: vairuotojo pažymėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių