Asfaltuotų kelių gali tekti palaukti dar ne vienerius metus

Klaipėdos rajoninių kelių būklė negerėja – kelių priežiūrai iš valstybės biudžeto buvo skirta dvigubai mažiau lėšų nei pernai – 1,5 mln. litų. Prasčiausiai atrodo rajoniniai naujai besikuriančių gyvenviečių keliai.

Klaipėdos rajono Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Vincas Letukas nesutinka, jog Klaipėdos rajoninių kelių būklė yra prasčiausia Lietuvoje.

„Viskas priklauso nuo to, kiek lėšų gauname iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos. Nėra aišku, kiek gausime lėšų iš Kelių direkcijos, kol nesuformuotas kitų metų valstybės biudžetas. Savivaldybė iš savo pinigų prisižiūri tik savo vietinės reikšmės kelius. Iš savo lėšų šiais metais savivaldybė skyrė 0,5 mln. litų, o iš Kelių direkcijos gavo 1,5 mln. litų. Tai nėra didelės piniginės lėšos, žinant, kiek kainuoja kelių priežiūra“, – sakė V. Letukas.

Šiemet buvo jaučiamas lėšų stygius iš valstybės biudžeto, nes praėjusiais metais Kelių direkcija skyrė apie 3 mln. litų.

Metų pabaigoje Lietuvos automobilių kelių direkcijai yra pateikiamas sąrašas, pagal kurį direkcija tikslines lėšas skiria konkretiems kelių tvarkymo projektams. Sąrašas suformuojamas pagal svarbą, tačiau ne visada Kelių direkcija laikosi pirmumo principo.

Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas nepanoro atkleisti, kokius Klaipėdos rajono kelius planuojama remontuoti pirmumo tvarka kitais metais.

Šių metų projektų darbai eina į pabaigą – asfaltuojamas kelias Karklėje, o Gargžduose – Pirmūnų gatvė.

„Kai kuriose naujai besikuriančiose gyvenvietėse susikuria bendrijos ir tada prisideda savo lėšomis prie kelių asfaltavimo, tačiau tokių gyvenviečių, kuriose situacija šiandien yra nebloga, nėra daug. Rajoninėse gyvenvietėse vyrauja blogi privažiavimai ir duobės. Su keliais tikrai turime problemų“, – pripažino Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas.

V. Letukas neslėpė, jog gauna daug skundų iš gyventojų, ypač dėl kelių priežiūros. Papildomai gautos lėšos bus skiriamos kelių priežiūrai. Klaipėdos rajono savivaldybėje posėdžio metu ketinama  paskirstyti lėšas seniūnijoms, kad šios paremontuotų prasčiausius kelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
tai kad dar elektros ne iki kekvienos sodybvetes datempe o asfaltotas kelias kaip olandijoj iki lauku tai isvis kaip skrydis i kosmosa -tik svajones ..... nusileiskim i zeme juk Lietuvoj gyvenam

kalotiskis

kalotiskis portretas
Suprantu, kad nėra pinigų neasfaltuotiems keliams sutvarkyti, bet bent jau sulopykite buvusius/esamus asfaltuotus ir, dėl nuolatinės nepriežiūros tapusius nepravažiuojamais vietinius kelius. Senojoje Kalotėje- vienos duobės, o remonto darbai pastarąjį kartą buvo vykdomi gal prieš trejetą metų. Vietoj to, kad kasmet išleisti po truputį- reiks milžiniškų pinigų, remontuojant kas penketą metų...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių