Artėja „Winter Rally 2009"

Šalį užkloję stori sniego patalai ir spustelėjęs šaltukas - šimtaprocentinė garantija, kad  automobilių lenktynių gerbėjų laukiamas žiemos ralis - „Winter Rally 2009" šiais metais įvyks. Tiesa, su keletu svarbių permainų. Visų pirma, sausio 31 dieną ralis startuos ne Visagine, kaip lig šiol buvo įprasta, o Utenoje. 

„Visuomet, kiek galėdami, remiame sportą, o ralis mums niekada nebuvo svetimas. Jau septynerius metus rengiame pripažinimą pelniusį „Aukštaitijos" ralį. Dabar savo krašte turėsime ir žiemiškas varžybas. Specialiai niekada jų nemedžiojome, tad viliamės, kad Visagino vadovai neturėtų pernelyg užsigauti. Tiesiog reikia pripažinti, kad nūdienos ekonominė situacija verčia ralio organizatorius ieškoti finansiškai pajėgesnių savivaldybių, kurios galėtų daugiau materialiai prisidėti", - sako Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. 

Be to, pasikeitė ir varžybų formatas. Šįkart jas numatyta vykdyti kompaktiškai - vos vieną dieną. Ankstų sausio 31-osios rytą startavę sportininkai jau po pietų pasieks finišo tiesiąją aikštėje greta Utenos kultūros centro. Organizatoriai neabejoja, kad toks sprendimas daugeliui žiūrovų savaime išspręs nakvynės ir kitus rūpesčius, o dalyviams leis pradėti sezoną mažesnėmis išlaidomis.

Bendras ralio trasos ilgis - 214 kilometrų, iš kurių 101 km suskaidyti į dvylika greičio ruožų.

Dar viena ne mažiau intriguojanti žinia: kartu su „Winter Rally 2009" šiemet vyks ir Latvijos ralio čempionato pirmasis etapas. Tai byloja, kad žiūrovai trasose pamatys kur kas daugiau pajėgių lenktynininkų iš visų trijų ir Baltijos šalių. Be to, startuoti Utenoje žada ir sportininkai iš Rusijos, Ukrainos bei Lenkijos. Estams tai bus ideali proga išmėginti savo kovinę techniką ir dar kartą patikrinti meistriškumo lygį prieš jų šalyje vyksiantį „Põlva Winter Rally", kurio startas numatytas praėjus dviem savaitėms po lietuviškųjų varžybų. 

Varžybų organizatorius - bendrovės „Pitlane" kolektyvas su Benediktu Vanagu priešakyje. Beje, šįkart, rengdamiesi „Winter Rally 2009" startui, B.Vanagas konsultavosi ir su Didžiojoje Britanijoje įsikūrusio Europos vidutinės trukmės orų prognozių centro specialistais. Jie žadėjo žiemos raliui palankias oro sąlygas. 


Šiame straipsnyje: Žiemos ralisUtena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių