Apdovanoti „Lietuvos transporto lyderių 2009“ išradingiausi

Tradiciniame konkurse „Lietuvos transporto lyderiai 2009“ apdovanotos novatoriškiausios šalies vežėjų, eskpeditorių ir logistikos bendrovės bei jų vadovai.

Šį konkursą rengia vežėjų asociacija „Linava“ kartu su žurnalu „Transportas“ bei Susisiekimo ministerija.

Speciali ekspertų komisija įvertino ir geriausią vežėjų versle naudojamą techniką.

Pasak rengėjų, konkursas šiemet tapo reikšmingiausiu įvykiu Lietuvos transporto ir logistikos srityje. Rinkimų „Lietuvos transporto lyderiai 2009“ tikslas – įvertinti ir atkreipti dėmesį į transporto ir logistikos sektoriaus geriausius atstovus ir sunkmečiu efektyvią veiklą vykdančias įmones.

Komisija, sudaryta iš vežėjų asociacijos „Linava“, ekspeditorių asociacijos„Lineka“ bei „Lietuvos logistikos asociacijos“ vadovų išrinko po tris pretendentus į kiekvieną nominaciją. „Vertindami bendroves pastebėjome, jog jos savo veikloje taiko gana daug modernių technologijų ir mažai kam žinomų veiklos modelių. Šiemet vienu iš pagrindinių vertinimo kriterijų buvo unikalių ar savo srityje inovatyvių sprendimų pritaikymas transporto bei logistikos versle“, – teigia įmones vertinančios komisijos pirmininkas, vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

„Lietuvos metų vežėju 2009“ šiemet tapo keleivinio transporto bendrovė „Kautra“ sukūrusi centralizuotą siuntų paskirstymo sistemą autobusais Lietuvoje bei įjungusi į ją didžiąją dalį šalies keleivių vežėjų. Pasitelkę vieningą siuntų paskirstymo centrą Kaune, vežėjai savo paslauga konkuruoja su žymiausiomis siuntų gabenimo bendrovėmis ir uždirba papildomų pajamų. Jie naudoja ir bendrą informacinę sistemą, skirtą siuntų srautams valdyti.

„Lietuvos metų ekspeditoriumi 2009“ įvardinta bendrovė „Rhenus Svoris“ šiemet pirmoji iš Baltijos šalių tapusi ekspeditorius jungiančios prestižinės organizacijos „System Allianz Europe“ nare. Į ją priimami tik labai griežtus kriterijus atitinkantys privatūs ekspeditoriai, dirbantys šios organizacijos krovinių keitimosi sistemoje ir kokybės valdymo programose.

„Lietuvos metų logistikos operatoriumi 2009“ išrinkta bendrovė „VPA Logistics“ sukūrusi Klaipėdos logistikos centro koncepciją ir sėkmingai plėtojanti logistikos paslaugų verslą sunkmečiu.

Susisiekimo ministerija įsteigė specialią nominaciją „Lietuvos metų vadovas 2009“, kurioje nugalėjo Remigijus Žitkevičius (nuotr.), UAB „Vilniaus Dobilas“ prezidentas.
Už naujausią transporto strategiją, kuri buvo sukurta šiemet ir ateityje pasitarnaus didinant per Lietuvą gabenamų krovinių srautus Susisiekimo ministerija apdovanojo bendrovę „Transvelas“, kuri atliko sunkiasvorių krovinių gabenimo per Lietuvą galimybių studiją. Šis darbas įvertintas „Lietuvos metų transporto strategija 2009“ nominacijoje.

Įvardino geriausius sunkvežimius

Pasak Gyčio Vincevičiaus, žurnalo „Transportas“ vyriausiojo redaktoriaus, ypatingas dėmesys rinkimuose skirtas pažangių ir aplinką tausojančių technologijų populiarinimui bei taikymui krovininėje technikoje ar logistikos operacijose.

Ekspertų komisija, sudaryta iš didžiųjų šalies prekybos bei transporto įmonių specialistų, išbandė 6 sunkvežimius ir 11 komercinių furgonų.

„Lietuvos metų vilkiku 2010“ įvardintas dirstribucijos reikmėms skirtas sunkvežimis „Renault Midlum“.

Žurnalo skaitytojų balsais išrinktas ir didžiausias publikos, simpatijas pelnęs sunkvežimis. Juo tapo „Iveco Eurocargo“.

Distribucijos ir vietinio krovinių gabenimo technikos specialistų komisija „Lietuvos metų krovininiu automobiliu 2010“ įvardino naująjį „Vokswagen Transporter“. Pagrindiniais vertinimo kriterijais tapo automobilių eksploatacijos ypatumai, vairavimo komfortas ir pritaikymas krovinių paskirstymo verslui.

Specialioji nominacija „Lietuvos metų pažangi technologija 2010“, atiteko Švedijos gamintojui „Scania“, sukūrusiam unikalią vairuotojų mokymo programą „Driver Support“, įdiegtą į sunkvežimio prietaisų skydelį.  Ji įvertina vairuotojo vairavimo stilių, atsižvelgdama į vietovės reljefą ir pataria bei moko kaip efektyviai ir taupiai vairuoti sunkvežimį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių